NHL:n mestarisuosikkeihin lukeutuvan Boston Bruinsin tähtimaalivahti Tuukka Raskin poisjäänti kevään pudotuspeleistä on ollut jääkiekkomaailman puhutuin uutispommi muutaman viime päivän ajan.

Bruinsilla on seuran onneksi heittää Raskin korvaajaksi 2,75 miljoonaa dollaria kaudessa tienaava luotettava kakkosvahti Jaroslav Halak.

TSN-kanavan asiantuntijana nykyisin vaikuttava entinen NHL-vahti Jamie McLennan vertasikin itseironisesti tilannetta omaan pelaajauraansa, jolloin mies toimi Calgary Flamesissä silloisen supertähtivahti Miikka Kiprusoffin kakkosmiehenä.

– Tämä on valtava takaisku, koska Rask on huippuvahti ja yksi parhaista NHL:ssä, minkä vuoksi olettaisi, että tasossa on luvassa suuri pudotus. Mutta tästä ei ole kyse Halakin tapauksessa. Hän on 35-vuotias veteraani. Hän on ollut aloittava maalivahti NHL:ssä ja voittanut pudotuspelisarjoja, joten Bruins luottaa häneen. Tämän takia kakkosvahdille maksetaan 2,75 miljoonaa dollaria kaudessa. Tässä ei ole kyse samanlaisesta tasoerosta kuin Kiprusoffin ja McLennanin välillä, McLennan naureskeli.

McLennanin aktiivivuosina Calgaryssä Kiprusoff torjui käytännössä kaikki Flamesin runkosarja- sekä pudotuspeliottelut. Turkulaisen tilastoista löytyy 2000-luvun ensimmäiseltä vuosikymmeneltä peräti seitsemän peräkkäistä yli 70 runkosarjaottelun kautta.