NHL-legenda Dale Hawerchuk on menehtynyt 57 vuoden iässä. Hän oli taistellut jo pidemmän aikaa syöpää vastaan. Asiasta kertoi Twitterissä poika Eric Hawerchuk.

– Pitkän ja uskomattoman rohkean syövän kanssa taistelun päätteeksi isämme on menehtynyt. Perheemme on niin ylpeä hänestä ja tavasta, jolla hän taisteli, Eric kirjoittaa.

Hawerchuk pelasi NHL:ssä 16 kautta ja 1188 ottelua. Niissä kiekkolegenda tykitti tehot 518+891=1409. Urallaan hän edusti Winnipeg Jetsiä, Buffalo Sabresia, St. Louis Bluesia ja Philadelphia Flyersia.

Teemu Selänne aloitti NHL:ssä vasta sen jälkeen, kun Hawerchuk oli ehtinyt siirtyä pois Winnipegistä. Silti suomalainen ystävystyi kanadalaistähden kanssa pelivuosien aikana. Selänne muisti koskettavasti entistä pelikaveriaan Twitterissä.

– Niin surullista. Hän oli uskomaton ihminen. Olen kiitollinen, että Ducky oli ystäväni ja sain mahdollisuuden puhua hänen kanssaan eilen ja sanoa hyvästit. Maailma ei ole sama paikka ilman häntä. Eric, sinulla on syytä olla ylpeä isästäsi. Ajatuksia ja rukoksia koko perheellesi. Lepää rauhassa Dale, Selänne kirjoittaa.

Teemu Selanne

@TeemuSel8nne
So sad😢 what a incredible human being ❤️I’m thankful that Ducky was my friend and I had a chance to talked with him yesterday and say goodbye🙏this world is not same place without him,Eric you can be so proud of your dad🙏❤️Thoughts love and prayers for all your family❤️RIP DALE

Eric Hawerchuk

@EricHawerchuk
After an incredibly brave and difficult battle with cancer, our dad has passed away. My family is so proud of him and the way he fought. #HawerchukStrong