Dallas Stars jatkaa NHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle sen kaadettua suomalaispelaajiensa vahvalla panoksella Calgary Flamesin varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa pelatussa kuudennessa ottelussa maalein 7-3.

Stars sai ottelun alussa shokkihoitoa Flamesin karattua vajaassa seitsemässä minuutissa 3-0-johtoon. Tuon jälkeen alkoi Dallasin suomalaistähti Miro Heiskasen show. Nuori puolustaja keräsi tehot 1+3=4 johdattaen joukkueensa lopulta murskaavaan voittoon. Myös muut Starsin suomalaiset Roope Hintz (0+1=1), Esa Lindell (0+1=1) ja Joel Kiviranta (0+1=1) saivat nimensä tehotilastoihin.

Taalaliigan pudotuspelien pistepörssin kakkoseksi saldolla 3+9=12 (+5) nousseen Heiskasen tehoilu on luokkaa käsittämätöntä.

Ensinnäkin alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on vasta seitsemäs pakki koko sarjan historiassa, joka on pystynyt takomaan neljä pinnaa otteluparin katkaisseessa mittelössä. HIFK:sta tähtiin ponnistanut pakki nousi nimimiesten rinnalle, sillä samaan ovat pystyneet muun muassa Duncan Keith (2014), Chris Chelios (2002) ja Larry Murphy (1991).

NHL Public Relations

@PR_NHL
Miro Heiskanen became the seventh defenseman in NHL history to record four points in a series-clinching game. #NHLStats #StanleyCup

Lisäksi Dallasin tai sitä edeltäneen North Starsin historiassa vain kolme puolustajaa on yltänyt vähintään kymmeneen pisteeseen pudotuspeleissä nopeammin kuin Heiskanen nyt. Häneltä tuo otti yhdeksän peliä – kuudessa pelissä kymmenen pinnan rajan rikkoi aikanaan Sergei Zubov, kovassa tahdissa olivat aikoinaan myös Craig Hartsburg – seitsemän peliä – ja Brad Maxwell – kahdeksan ottelua.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Only three defensemen in @DallasStars / North Stars history have required fewer games than Miro Heiskanen (3-9—12 in 9 GP) to record 10 or more points in a a single postseason: Sergei Zubov (6 GP), Craig Hartsburg (7 GP) and Brad Maxwell (8 GP). #NHLStats #StanleyCup