KooKoo kertoi maanantaina tiedotteessaan, että nuori Kasper Björkqvist vahvistaa joukkueen hyökkäystä vuoden mittaisella lainasopimuksella. 23-vuotias pelimies on vuoden 2016 nuorten maailmanmestari.

– Björkqvist on pelaajatyyppi, josta on vaikea olla pitämättä. Pelille heittäytyminen ja työmäärä illasta toiseen ovat maksimissa, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

Björkqvist solmi kaksivuotisen NHL:n tulokassopimuksen Pittsburgh Penguisin kanssa viime vuoden toukokuussa, ja viime kaudella laituri pelasi AHL:ää Wilkes-Barre/Scranton Penguisin väreissä.

Pelaaja on tuttu KooKoon luotsi Jussi Ahokkaalle esimerkiksi nuorten maajoukkueesta.

– Epäonnisen viime kauden jälkeen nälkää varmasti riittää. Se, että sekä Kasper että Pittsburgh kokivat KooKoon pelaajalle hyväksi paikaksi kehittyä tällä kaudella, oli meille erittäin positiivinen asia, Ahokas sanoo viitaten epäonnisella kaudella Björkqvistin sesonkiin 2019-20, jolloin tälle kertyi pelejä vyölle vain kuusi kappaletta AHL:ssä.

Hyökkääjä on Pensin juhannuksen 2016 kakkoskierroksen 61. varaus. Hän on pelannut edellisen kerran suomalaisissa sarjoissa kaudella 2015-16 edustaen Bluesin nuoria.