Jokereiden virallinen kannattajayhdistys Eteläpääty ry ei hyväksy Jokereiden pelaamista Valko-Venäjän Minskissä.

Helsinkiläisryhmän on tarkoitus avata KHL-kausi vierasottelulla Dinamo Minskia vastaan 3.syyskuuta. Valko-Venäjän tilanne on kuitenkin ollut kireä muutaman viikon takaisista presidentinvaaleista asti, kun maata jo vuodesta 1994 itsevaltiaan ottein hallinneen Aleksandr Lukashenkon syytettiin voittaneen vaalit vilpillisesti.

Maassa on järjestetty laajoja mielenosoituksia, joihin Lukashenkon hallinto on vastannut erittäin väkivaltaisesti.

– Tällaisessa tilanteessa Dinamo Minskin pitäisi vähintään pystyä siirtämään ottelu jollekin toiselle ajankohdalle. Ottelujen siirtäminen ei ole poikkeuksellista KHL:ssä, eikä muissakaan sarjoissa. Mielestämme maan vallitseva tilanne antaa kaikki edellytykset vaatia Dinamo Minskiltä ottelun siirtämistä, Eteläpääty ry toteaa tiedotteessaan ja jatkaa:

– Eteläpääty ry on joukkueen päätöksen tukena, mikäli joukkue päättää olla menemättä Minskiin ja antaa suoran luovutusvoiton vastustajalle.

Kannattajaryhmä kertoo myös Dinamo Minskin joukkueen faniryhmän (Dinamo Minsk Fan Club) boikotoivan joukkueen otteluita kunnes seura tuomitsee väkivaltaisuudet, julistaa pidetyt vaalit laittomiksi ja vaatii uusia rehellisiä vaaleja.

Toistaiseksi Dinamo Minsk ei ole ottanut maan tilanteeseen kantaa.