Dallas Stars otti NHL:n pudotuspelien kolmannessa vaiheessa ison askeleen kohti konferenssifinaaleita, kun se löi maanantaiyönä Colorado Avalanchen 5-4. Stars johtaa ottelusarjaa jo 3-1, ja se on enää voiton päässä jatkopaikasta.

Syöttöpinnan saalistanut Miro Heiskanen kasvattipudotuspelien pistesaldonsa lukemiin 3+13=16 rikkoen samalla seurahistorian puolustajien yhden pudotuspelikauden piste-ennätyksen. Craig Hartsburg oli kirjauttanut keväällä 1981 Minnesota North Starsin paidassa aiemmat ennätyspinnat 3+12=15.

– Kiva, että Miro sai ennätyksen, mutta hänen kohdallaan parempaa on vielä tulossa. Tehot eivät kerro hänen kohdallaan kaikkea. Pisteistä puhutaan paljon, mutta minusta kaikkien pitäisi puhua myös siitä, miten hän auttaa meidät pulasta kiekollisen pelinsä ja luistelunsa avulla, kun asiat eivät mene hyvin, tähtipaidoissa valmennusvastuun kantava Rick Bowness hehkuttaa taalaliigan kotisivuilla.

Pelistä toiseen lähes puolituntia luutivan pakin merkitys on etenkin ylivoimalla – eli otteluiden ratkaisukohdissa – valtava.

– Eliittitason pelaaja. Yksi vuosi vyön alle ja kokemukset pudotuspeleistä ovat tehneet hänelle hyvää. Hän nostaa aina tasoaan ja voi ottaa pelin itse haltuun. Sitä on ilo katsoa joka päivä, Starsin kapteeni Jamie Benn kehuu.

Kehut sai myös Roope Hintz ketjukaveriensa Jason Dickinsonin ja Corey Perryn kanssa.

– Heidän ketjunsa on ollut ongelmissa, joten kävimme videopalaverissa heidän kanssaan asioita läpi. Tarvitsemme heiltä hyökkäyspeliä, jota myös saimme tänään. Kun Roope on noin hyvin ytimessä ja luistelee vahvasti, häntä vastaan on vaikea pelata, Bowness painottaa.

Heiskanen ja Hintz johtavat Starsin ylivoimapörssiä neljällä pisteellä. Ensiksi mainitun saldo on 1+3 ja jälkimmäisen 0+4.