Tiesitkö? Ville Leino hallitsee erästä kovaa tilastoa NHL:ssä – supertulokas voi tuhota ennätyksen pian

© Kuva: Getty Images
Vancouver Canucksin tulikuuma tulokaspelaaja Quinn Hughes antoi jo viime kaudella näytteitä kovasta pistetehtailustaan pienellä otannalla, kun hän iski viidessä pelissä tehot 0+3=3 (0).
Nyt varsinaisella tulokaskaudella jenkkipakki latoi runkosarjan 68 pelissä kelpotehot 8+45=53 (-10), 15 pudotuspeliottelun saldo on sekin syöttövoittoinen 1+13=14 (-2).

Syöttömäärä on hurjan kovaa valuuttaa kautta taalaliigan historian. Jos maailman yhtensä suurimpana lupauksena pidetyn Jack Hughesin veli alustaa vielä yhdenkin osuman, nousee hän kaikkien aikojen jaetulle kärkipaikalle eniten syöttöpinnoja yksissä pudotuspeleissä saalistaneena tulokkaana.

Canucks otti viime yönä valtavan voiton, kun se kaatoi pudotuspelien kolmannessa vaiheessa Vegas Golden Knightsin 2-1. Ottelusarjan voitot ovat NHL:n tuoreimmalle tulokkaalle nyt 3-2.

Marian Stastny ja Ville Leino keräsivät 14 syöttöä vuosina 1982 ja 20210 Quebec Nordiques ja Philadelphia Flyersin paidoissa.

Leinon saldo vuoden 2010 pudotuspeleissä oli muutenkin miehekäs: Hän takoi 19 pelissä hirmutehot 7+14=21 (+10). Sekä piste-, maali- että syöttömäärä olivat tuolloin tulokkaiden isoimmat.

LUE MYÖS:

Viekö Miro Heiskanen ensimmäisenä suomalaisena arvostetun pytyn? ”On osoittanut itsevarmuutta, älykkyyttä ja kiekonkäsittelytaitoa”


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.