Syövän selättänyt NHL-kiekkoilija Oskar Lindblom palasi NHL:ssä peleille perjantaiyönä ensimmäisen kerran yhdeksään kuukauteen. Jääkiekkopeliä kovemman taistelun käyneen ruotsalaisen osalta ilta päättyi upeasti, kun Flyers voitti NY Islandersin jatkoilla 5-4 vieden ottelusarjan seitsemänteen osaotteluun.

– Oli hyvin tunteikasta nähdä Oskar jäällä. Varsinkin, kun hän tuli jäälle, ja molempien joukkueiden pelaajat odottivat rivissä. Olen niin onnellinen, ja sitä paitsi hän antoi meille kaikille energiaa, pelaajan joukkuekaveri ja ystävä Robert Hägg ylistää Sport Expressenin mukaan.

Toisessa jatkoerässä joukkuekavereidensa kanssa voittoon yltänyt ruotsalainen pelasi Phillyn kolmosketjun laidalla lähes 18 minuuttia ja ylivoimavastuutakin irtosi liki neljä minuuttia. Ruotsia muun muassa miesten ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa edustanut peluri ei pisteille tällä erää yltänyt.

– Tämä oli historiallinen hetki ja hieno päivä jääkiekolle. Se on suorastaan ihme, että Lindblom on palannut askiin ja pelaa yhdeksän kuukautta vakavan syövän jälkeen, Flyersin entinen pelaaja Keith Jones tunnelmoi Expressenin mukaan NBC Sportsin lähetyksessä.

Helsingissä Kanadalle vuonna 2003 jääkiekon maailmanmestaruuden jatkoerämaalillaan niitannut Anson Carterkin arvelee Lindblomin paluun tuovan potkua koko joukkueelle.

– Hän on palannut, ja taistelee joukkuekaveriensa puolesta ottelussa, jossa on kyse pudotuspelien suhteen elämisestä tai kuolemista. Se on vertaansa vailla.

Taistelu päättyi Flyersin riemuun Ivan Provorovin häkillä.

– Oli ihanaa nähdä Oskar taas jäällä kanssamme. Se oli upea hetki ja hänen paluu teki tämän illan vieläkin kauniimmaksi, venäläinen hekumoi.