Veini Vehviläinen on 5,5 miljoonan asukkaan valtakuntamme ainoa jääkiekkomaalivahti, joka on miesten maailmanmestari, alle 20-vuotiaiden maailmanmestari ja päälle Suomen mestari.

Saavutus, näiden kolmen kullan nappaaminen, on hurjan kova Suomessa – maalivahtien luvatussa maassa. Jyväskylästä puhelimitse tavoitetusta Columbus Blue Jacketsin veskarista on puhuttu, ettei hänen päänsä muka kestä, tai että kovissa paikoissa olisi vaikeaa. Meriitit puhukoot väitteitä vastaan.

Kevään 2019 maailmanmestaruuden jälkeen jyväskyläläinen otti seuraavan stepin, kun tie vei rapakon taakse Jarmo Kekäläisen leipiin. Viime talven Pohjois-Amerikan reissu toi AHL-joukkue Cleveland Monstersissa vyölle 33 ottelua kelpoprosentein 90,1. Kiekkoja livahti selän taakse ottelua kohden 2,76 kappaletta. Ihan hyvä lukema sekin.

– Se oli hyvä, opettavainen kausi. Pääsin sisään kulttuuriin ja paikalliseen tapaan tehdä hommia, sekä tutustumaan organisaatioon. Mun mielestä oma tekeminen on ollut nousujohteista niiden asioiden kanssa, joita kehitettiin. Mun mielestä tässä on hyvä mennä eteenpäin, kiekon tavallisilta seuraajilta jostain syystä toisinaan kovastikin kuraa niskaan saanut lupaus kuittaa.

Ensi kaudella Vehviläinen pelaa määrittelemättömän ajan Suomessa ja lainalla hänelle hyvinkin tutussa JYPissä.

– Mun ymmärryksen mukaan ei ole ihan varmuutta siitä, koska seuraava kausi alkaa. Mutta kun harjoitusleirit ja kausi alkavat, niin sitten palaan sinne takaisin hiljalleen. Mutta mitään tarkkaa ajankohtaa ei ole kantautunut mun korviin.

Mitä Vehviläinen puhuu paluusta Liigaan tai aiemmista isoista kokemuksistaan? Lue koko juttu täältä.