Suomalainen kiekkomaailma on tarjonnut viime aikoina kovia siirtoja Pohjois-Amerikasta Eurooppaan, kun AHL:n ja NHL:n kausien 2020-21 alkamisajankohdat ovat kysymysmerkkien alla.

Tiistaina erään kovan siirron kotisivuillaan julkisti tamperelainen Mestis-joukkue KOOVEE. Kaupungin oma kasvatti, Boston Bruinsin juhannuksen 2016 viidennen kierroksen 135. varaus Joona Koppanen siirtyy joukkueeseen toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella.

– Hienoa, että saimme asiat sovittua Joonan sekä Bostonin kanssa. Tämä on todella upea juttu koko Mestistäkin ajatellen. Joona on meille todella iso apu ja näyttää omalla tekemisellän esimerkkiä joka päivä arjen toiminnassa, KOOVEEn toimitusjohtaja Pekka Hemmilä totesi.

Hyökkääjä on alle 18-vuotiaiden maailmanmestari keväältä 2016, tammikuussa 2018 hänet valittiin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomen joukkueen kolmen parhaan pelaajan sakkiin.

Pelaaja hyökkäsi viime kaudella AHL-joukkue Providence Bruinsin paidassa tehden 43 pelissä tehot 9+9=18 (+7), ECHL-joukkue Atlanta Gladiatorsissa hän pelasi viidessä ottelussa pistein 1+4=5 (+1). Mestistä Koppanen ei ole pelannut ikinä.