Pittsburgh Penguins ja Florida Panthers ovat lähellä isoa pelaajasiirtoa, kertoo NHL Network.

Aleksander Barkovin kipparoima Panthers on päässyt lähteen tietojen mukaan sopimukseen kaksi Stanley Cupia seurassa voittaneen ruotsalaishyökkääjänsä Patric Hörnqvistin siirtymisestä Penguinsistä. Toiseen suuntaan matkaa puolustaja Mike Matheson, joka iski päättyneellä kaudella 59 pelissä tehot 8+12=20. 26-vuotiaan Mathesonin 4,875 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu vasta keväällä 2026.

33-vuotiaan Hörnqvistin päättynyt kausi tuotti 52 pelissä tehot 17+15=32. Konkarin 5,2 miljoonan dollarin vuosipalkalla ryyditetty sopimus umpeutuu keväällä 2023. Kahdesti urallaan 50 tehopisteen rajan NHL:n runkosarjassa rikkoneen Hörnqvistin tulo Panthersiin saattaa samalla enteillä jomman kumman kärkihyökkääjän, Jevgeni Dadonovin tai Mike Hoffmanin lähtöä seurasta. Molempien sopimukset umpeutuvat tähän kauteen.

Päivitys: Kumpikaan seuroista ei ole toistaiseksi vahvistanut siirtoa.