Iso muutos! Jääkiekkoliitto laittoi pistejärjestelmänsä uusiksi! ”Sarjatilannetta helpompi seurata”

© Kuva: Leijonat.fi

Jääkiekkoliitto tiedotti torstaina isosta muutoksesta liiton alaisten kilpasarjojen pistejärjestelmään kaudella 2020-21.

Liiton mukaan joukkueiden paremmuus ratkeaa tällä kaudella pistemäärän sijaan pistekeskiarvon perusteella. Syynä on koronaviruskaranteeneista mahdollisesti johtuvat otteluperuutukset ja niistä aiheutuvat erot joukkueiden pelimäärissä.

Tuore päätös koskee Jääkiekkoliiton alaisia sarjoja, kuten naisten liigaa ja Mestistä. Miesten Liigaan päätös ei sen sijaan ulotu.

– Alunperin oli tarkoitus, että pistekeskiarvo olisi otettu käyttöön vasta myöhemmin, mikäli kauden päättyessä joukkueilla olisi ollut eri määrä pelejä pelattuna. Kauden alku on kuitenkin osoittanut, että sarjatilannetta on helpompi seurata reaaliajassa, kun pistekeskiarvoon siirrytään per heti. Pelejä on jo tässä vaiheessa jouduttu osin siirtämään ja osin jättämään pelaamatta, perustelee Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila.

Päätös koskee lähtökohtaisesti vain tätä kautta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.