Pittsburgh Penguins hankki hiljattain riveihinsä puolustaja Mike Mathesonin Florida Panthersista. Siirron myötä joukkueen pakkipäässä alkaa olla melkoinen ruuhka. Kärsijäksi saattaa hyvinkin joutua Juuso Riikola, joka on aloittamassa kolmatta NHL-kauttaan.

Mathesonin ja Riikolan lisäksi Penguinsin alakerrasta löytyy peräti neljä muutakin vasemmalta ampuvaa puolustajaa: Marcus Pettersson, Brian Dumoulin, Jack Johnson ja NHL:n ovia kolkutteleva nuori Pierre-Olivier Joseph.

– Jostain on luovuttava, The Athletic -toimittaja Josh Yohe kirjoittaa turhia kaunistelematta.

Mathesonin hankinnasta tekee erityisen kummallisen se, ettei hän istu lainkaan valmentaja Mike Sullivanin ideologiaan puolustajien peluuttamisesta.

– Hän on vasemmalta ampuva puolustaja pelaamassa valmentajalle, joka uskoo vankasti, että tuollaisten pelaajien tulisi pelata vain vasemmalla, ihmettelee Rob Rossi.

Myös kolmas The Athletic -toimittaja, Sean Gentille, odottaa näkevänsä lisää pelaajaliikennettä Penguinsin puolustuksessa. Hän uskoo spekulaatioiden lähtevän täysin käsistä kannattajien keskuudessa.

– Luoja tietää, miten tämä tulee saamaan meidät ylikierroksille, sillä nykymuodossaan tuossa kokoonpanossa ei ole mitään järkeä.