Dallas Starsin suomalaisnelikko Miro Heiskanen, Esa Lindell, Roope Hintz ja Joel Kiviranta joutui pettymään NHL:n finaalisarjassa ilman suomalaisedustusta pelanneen Tampa Bay Lightningin jyrättyä Stanley Cup -mestareiksi voitoin 4-2.

Starsin tähtipelaaja Tyler Seguin latasi kauden päätyttyä suorat sanat NHL-kuplasta, jossa finaaleihin edenneiden joukkueiden pelaajat viettivät lopulta yli kaksi kuukautta.

– Se oli raskainta ja samalla hauskinta aikaa, mitä olemme ammattilaisena kokeneet. Moni tässä liigassa ei ole saanut mahdollisuutta tuntea tällaista painetta. Se oli fyysisesti raskas rupeama.

– NHL-kuplasta ei voi sanoa mitään positiivista, se oli syvältä. Nyt odotan, että pääsen jälleen perheeni ja ystävieni pariin, Seguin tiivisti raskaan, yli 20 ottelun pudotuspelisyksyn antia.

Kuluva kausi oli jo kolmas peräkkäinen sesonki ilman suomalaista Stanley Cup -voittajaa. Viimeksi sinivalkoisista nimistä mestaruushuuman on kokenut Olli Määttä, joka juhli Pittsburgh Penguinsin mukana tuplamestaruutta vuosina 2016 ja 2017.