Florida Panthers-GM Bill Ziton julistaessa varhain keskiviikkona Suomen aikaa seuran päätyneen käyttämään NHL-varaustilaisuuden ensimmäisen valintavuoronsa HIFK-sentteri Anton Lundelliin, oli varsinaisen taustatyön tehnyt Panthers-organisaatiossa jo pitkään työskennellyt Jari Kekäläinen.

Columbus Blue Jackets-GM Jarmo Kekäläisen nuorempi veli on paiskinut hommia floridalaisjoukkueessa jo vuodesta 2002 lähtien ja viimeiset kolme kautta hän on toiminut Panthersin Euroopan kykyjenetsinnän johtajana.

– Jari Kekäläinen ansaitsee kunnian tästä varauksesta. Hän on tehnyt ison työn kaiken eteen, Zito hehkuttaa NHL:n suomenkielisellä nettisivulla.

Zitolla on vahvat suhteet Kekäläisiin, sillä ennen syyskuun alussa alkanutta nykyistä pestiään hän toimi useita vuosia Jarmo Kekäläisen alaisuudessa Columbus Blue Jacketsin apulais-GM:nä ja nyt siis toinen veljistä on puolestaan hänen alaisuudessaan Floridassa.

Ziton mukaan päätyminen Lundelliin oli lopulta helppo.

– Lundellin valmiustaso, kypsyys ja koko kentän peli tekivät vaikutuksen. Hän oli se pelaaja, jonka halusimme Floridaan, seurapomo vakuutti.