Ruotsin maajoukkueen takavuosien menestysluotsi Bengt-Åke Gustafsson on pitänyt lähes kaksi vuotta sapattia valmentamisesta.

Nyt 62-vuotias Gustafsson palaa jälleen ”haalarihommiin”, mutta paikka saattaa tulla ainakin joillekin kiekkofaneille pienenä yllätyksenä.

Gustafsson liittyy nimittäin Ruotsin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla (Division 2) pelaavan HC Flyersin valmennustiimiin. Aftonbladetin mukaan roolina on toimia joukkueessa aina silloin tällöin apuvalmentajana.

Kyseessä on Gustafssonin ensimmäinen kosketus kiekon parissa sitten tammikuun 2019, jolloin hän jätti norjalaisen Stjernen Hockeyn päävalmentajan tehtävän.

Gustafsson oli maanantaina ensi kertaa mukana vetämässä uuden joukkueensa harjoituksia.

– Se oli todella mukavaa, ja sellaista mitä haluaa tehdä. Kyseessä on osa elämää. En halua kadota, vaan elää edelleen kiekkomaailmassa. Jos saan mielenkiintoisilta joukkueilta tarjouksia, olen valmiina, mutta en halua ottaa vastaan pestejä vain ottamisen ilosta, Gustafsson toteaa.

Gustafsson luotsasi Tre Kronorin 2006 harvinaiseen tuplamestaruuteen, kun joukkue voitti sekä olympia- että MM-kultaa.

Pitkällä valmennusurallaan hän on toiminut päävalmentajana kotimaansa ja Norjan lisäksi Saksassa, Sveitsissä ja Venäjällä.