Jääkiekkomaailma on ollut solmussa viime ajat koronaviruksen takia monesta eri näkökulmasta. Esimerkiksi eurooppalaisjoukkueissa on kasa NHL-lainoja, useita pelaajia on työttöminä ja tuoreimpana esimerkiksi maajoukkueotteluiden pelaaminen on noussut tapetille.

Pinnalla on ollut näkemyksiä, joiden mukaan ensi viikon perinteistä Karjala-turnausta ei yksiselitteisesti pitäisi pelata – tai jos pitää, voisi Leijonien nipun kasata työttömistä pelaajista. Se palvelisi tietysti näitä sekä seurajoukkueita, joiden pelaajat saisivat huilia otteluruuhkassa. Lisäksi koronaviruksen saamisen todennäköisyys luonnollisesti pienenisi.

Nyt Tommi Kerttula twiittasi pinnalla olevista seikoista oman näkemyksensä.

– Euroopan sarjoissa on n. 170 NHL-lainapelaajaa. Pohjois-Amerikassa on kolmin-nelinkertainen määrä työttömiä pelaajia. Tilanne on kestämätön, mutta tullee jatkumaan vuoden tai vuosia. Siinä kontekstissa muutama arvokisa ja turnaus on kärpäsen surinaa korvissani, liigajoukkue Ässien kehitysjohtaja näkee.

Tommi Kerttula

@TommiKerttula
Euroopan sarjoissa on n. 170 NHL-lainapelaajaa. Pohjois-Amerikassa on kolmin-nelinkertainen määrä työttömiä pelaajia. Tilanne on kestämätön, mutta tullee jatkumaan vuoden / vuosia. Siinä kontekstissa muutama arvokisa ja turnaus on kärpäsen surinaa korvissani.

Liigakiekkoa lauantaina kello 16 ja kello 17 alkaen.