Liiga-kautta on pelattu vasta yksi täysi kuukausi. Mukaan mahtuu monia huikeita tarinoita mutta myös karvaita pettymyksiä.

Tähän artikkeliin kasasimme floppikentällisen Liiga-pelaajista, jotka ovat pahimmin alittaneet odotuksemme.

Maalivahti: Frans Tuohimaa, HIFK

Frans Tuohimaan peli oli lokakuun ajan pahasti hakusessa. Helsingin kirkkaiden valojen pitäisi olla kokeneelle maalivahdille jo tutut, mutta jokin pelissä mättää tällä hetkellä pahasti. Tuohimaan työskentely tolppien välissä on jatkuvasti hermostunutta, mikä näkyy hänen tilastoissaan. 11 ottelussa hänen torjuntaprosenttinsa on murheellinen 87,8.

Vasen puolustaja: Jacob Moverare, SaiPa

Ruotsalaispuolustaja Jacob Moverare oli SaiPan hehkutetuin hankinta ennen kauden alkua. 22-vuotias huippulupaava puolustaja oli pelannut erinomaisen kauden SHL:ssä, ja hänellä piti olla myös pistepotentiaalia Liigaan. Lokakuussa Moverare kirjautti vain yhden syöttöpisteen. Tehotilasto jäi neljä pykälää pakkaselle. Kaikkea rapaa ei voi kuitenkaan kaataa Moveraren niskaan, sillä koko SaiPan peli on ollut pahasti kriisissä.

Oikea puolustaja: Henrik Larsson, TPS

Viime kaudella Henrik Larsson takoi hurjia tehoja TPS:n takalinjoilta. Ruotsalaispuolustaja iski runkosarjassa 38 tehopistettä. Tällä kaudella Larssonin peli on ollut pahasti hakusessa. Hän on merkkauttanut vain yhden syöttöpisteen, ja tehopiste on neljä pykälää pakkasella.

Henrik Larsson oli viime kaudella Liigan tehokkaimpia puolustajia. Kuva: Juha Tamminen

Vasen laitahyökkääjä: Roope Talaja, Sport

Roope Talaja on ollut viimeiset kaksi kautta Sportin taistelun ruumiillistuma. Tällä kaudella soturi ei kuitenkaan ole ollut oma itsensä. Kiekot eivät ole menneet hyvistäkään maalipaikoista millään sisään. Kahdeksassa ottelussa Talaja on kerännyt vain yhden syöttöpisteen. Pudotuspelipaikasta taistellessa Sport tarvitsee hänen onnistumisiaan jatkossa.

Keskushyökkääjä: Jarkko Immonen, JYP

Ajan hammas sai viimein otteen JYPin ikinuoresta Jarkko Immosesta. Koko joukkueen peli on ollut sekavaa säheltämistä, eikä kokenut Immonen ole pystynyt auttamaan hurrikaanipaitoja synkkinä hetkinä. 11 ottelussa hän on kerännyt vain kaksi syöttöpistettä.

Oikea laitahyökkääjä: Charles Bertrand, Tappara

Odotukset ranskalaishyökkääjä Charles Bertrandia kohtaan ovat aina kovat, ja lähtökohtaisesti hänen pitäisi taistella kaudesta toiseen maalipörssin voitosta. Tällä kaudella Bertrandin ruuti on kuitenkin ollut märkää. Kymmenessä ottelussa hän on tehnyt vain tehot 1+2.