Hetkelliseen pelaajapulaan tuoreimpien koronavirustartuntojen ja karanteenien vuoksi joutunut Jokerit täydensi joukkuettaan sunnuntaina kolmella koejalle saapuvalla pelaajalla.

Ryhmään liittyivät hyökkääjät Matias Myttynen ja Mika Partanen, sekä puolustaja Joonas Järvinen.

Myttynen on helsinkiläisjoukkueelle tuttu jo noin vuoden takaa, jolloin tamperelainen nähtiin Jokerit-paidassa kuudessa KHL-ottelussa.

Viime kaudella Jokerit-pestinsä jälkeen SHL:n Malmö Redhawksissa kiekkoillut Myttynen on ollut alkukauden ilman joukkuetta.

– Kysyttiin, että haluanko pelata lätkää ja vastasin, että haluan. Nyt ollaan täällä, Myttynen avasi uusimman pestistä taustoja Jokereiden nettisivulla ja jatkaa:

– Hymyissä suin ajelin eilen Tampereelta tänne, kun tiesi, että pääsee taas jätkien kanssa vähän värittelemään. Tiesin, että tänne on varmasti kiva tulla ja hyvä meininki on päällä. Perusjuttuja on nyt käyty läpi ja huomenna isketään haasteen kimppuun.

Sentterin pelihalut ovat tapissa, sillä edellisistä peleistä on ehtinyt vierähtää jo kahdeksan kuukautta. Tiedossa on varmuudella ainoastaan tiistaina pelattava ottelua SKA Pietaria vastaan, mutta surkutteluun hän ei halua syyllistyä.

– Olen mennyt posin kautta. Olen reissannut ympäri ämpäri monta vuotta ja nyt on saanut olla kotona pidempään. Osittain on ollut myös omaa valintaa odottaa, mutta kyllähän nyt on jo kauhea hinku pelaamaan. Hienoa, että huomenna pääsee yhden matsin pelaamaan ja sitten katsotaan eteenpäin, Myttynen toteaa.

Uutta työpaikkaa etsiessään 30-vuotias hyökkääjä on harjoitellut ”kohtalotovereidensa” kanssa Tampereella.

– TyKin jätkiä eli Tampereen Työttömiä Kiekkoilijoita pitää kiittää. Heidän kanssaan on kuntoa rakennettu ja pidetty yllä. Hyvältä kyllä tuntuu, koska siellä on pystytty pienelläkin porukalla pitämään hyvä meininki päällä, Myttynen toteaa ja jatkaa:

– Se on ollut ihan tämän syksyn pelastus. Kaikki jätkät ovat vetäneet pirun hyvällä asenteella ja siellä olisi paljon hyviä pelaajia tarjolla, kun joku vain ottaisi.