Konkaripuolustaja Kalle Kaijomaa lopettaa pitkän pelaajauransa. 36-vuotias Kaijomaa kertoo ratkaisustaan Keskisuomalaiselle.

Joensuulaislähtöinen puolustaja pelasi urallaan SaiPan, JYPin, Tapparan, Bluesin ja TPS:n väreissä yhteensä 467 Liigan runkosarjaottelua ja 61 pudotuspeliä. Uran kruunu oli Liiga-mestaruus JYPissä keväällä 2009.

Kaijomaa kertoo lopettamispäätöksen syntyneen viime kauden jälkeen harjoittelua aloittaessa.

– Rupesin vielä keväällä treenaamaan kauden jälkeen ja ajattelin kokeilla löytää vielä porukan. Kun ei punttisalilla päässyt käymään ja tein metsässä jotain jalkakyykkyjä, mietin, että mitähän mie tässä touhuan. Oli koronan takia niin epävarma tilanne ja ajattelin, että vieläköhän sitä jaksaa painaa, Kaijomaa avaa.

Uran viimeiseksi seuraksi jäi monikansallisen EBEL-liigan unkarilainen Fehérvár AV19.

Suomen mestaruuden lisäksi uralta jäi erityisesti mieleen kevään 2012 MM-leiritys ja neljä ottelua Leijonissa.

– Se on sellainen saavutus, johon en olisi itse koskaan uskonut, Kaijomaa hehkuttaa.