Liiga-kausi 2020-21 on joutumassa muutaman viikon mittaiselle tauolle koronavirusepidemian luoksi.

Liigassa on keskiviikosta eteenpäin vain kaksi paikkakuntaa (Pori ja Rauma), jossa Liigaa voitaisiin pelata. Yle Urheilu tavoitti Liigan hallituksen puheenjohtajan Heikki Hiltusen, joka kommentoi nykyistä tilannetta.

– Tilanne näyttää nyt siltä, että SM-liiga joutuu todennäköisesti tauolle tällä viikolla joulun alle asti. Usealla alueella rajoitukset ovat voimassa 21. joulukuuta saakka. Paluu arkeen tapahtuu joulun pyhien jälkeen, jos rajoitukset poistuvat, Hiltunen kertoo Ylelle.

Liigan keskeytyminen on taloudellisesti valtava takaisku Liiga-seuroille. Pahimmassa tapauksessa jotkut seurat eivät pysty pelaamaan kautta loppuun.

– Riski siihen kasvaa. Olen silti luottavainen, että tämä ei kaada SM-liigaseuroja. En pysty sitä kuitenkaan takaamaan.