Ruotsin paidassa jääkiekon MM-kisoissa mitalisuoran voittanut sekä olympialaisista hopeaa saanut Loui Eriksson, 35, on NHL:ssä oudossa tilanteessa. Viime kaudella Vancouver Canucksin paidassa kaikkiaan 59 pelissä vaisut tehot 6+7=13 (-2) tehoillut pelaaja on kuin sylkykuppi.

Vancouverin GM Jim Benning haluaisi pelaajastaan eroon, mutta asia ei ole niin yksinkertainen. Ruotsalaisella on cap hitiltään kuuden miljoonan dollarin suuruista diiliä jäljellä vielä kahden kauden verran.

– Olemme yrittäneet löytää hänelle uutta joukkuetta ja mahdollisuutta uuteen, tuoreeseen starttiin, mutta emme ole löytäneet, Benning totesi Sportsnetin mukaan.

– Loui on nyt meillä ja pystyy edelleen pelatessaan tappamaan jäähyjä meille, hän on hyvä puolustava pelaaja. Toivoimme sopimuksen tehdessämme, että hän olisi tehnyt enemmän tulosta, mutta niin ei ole käynyt. Hän on kuitenkin osa ryhmäämme ja kokenut kaveri.

Viime kauden 59 pelistä 49 meni runkosarjassa ja kymmenen pudotuspeleissä. Niissä Eriksson ei iskenyt pisteen pistettäkään.