KalPa tiedottaa nettisivullaan solmineensa jatkosopimukset puolustaja Kim Nousiaisen (kuvassa) ja hyökkääjä Severi Immosen kanssa.

20-vuotiaan Nousiaisen tuore diili kattaa tulevan kauden ja samanikäisen Immosen kontrahti on puolestaan kolmivuotinen ja ulottuu kevääseen 2024 asti.

Nousiainen debytoi Liigassa KalPa-paidassa jo kaudella 2018-19. Läpimurto pääsarjatasolla nähtiin viime sesongilla, jolloin Los Angeles Kingsin kesän 2019 NHL-varaus nakutteli 51 ottelussa tehot 6+13=19. Kuluvalla kaudella kiekollinen pakki on summannut 16 otteluun 6 (4+2) tehopinnaa.

Nousiainen on myös tuttu kasvo juniorimaajoukkueista ja hän kuului alle 18-vuotiaiden kevään 2018 MM-kultaa voittaneeseen ryhmään.

– Kim on noussut isoon rooliin meidän puolustuksessa. Hän pelaa rohkeasti ja on kiekollisesti vahva molemmissa päissä kenttää. Kim sopii täydellisesti joukkueemme tapaan pelata. Hienoa, että saimme jatkon tehtyä ja Kim näkee KalPan paikaksi ottaa tarvittavat askeleet kohti NHL kaukaloita, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine hehkuttaa.

Immonen pelasi ensimmäiset Liiga-ottelunsa tänä syksynä ja yhdeksän ottelun saldo on 0+1=1.

– Severissä näemme monipuolisen pelaajan, joka tulee olemaan tärkeä palanen tulevaisuuttamme. Sevussa on paljon vielä kehittymispotentiaalia ja halusimme pitkän sopimuksen. ”Sevun” voittamisen halu näkyy joka päivä hänen tekemisessä ja halussa kehittyä, Laine toteaa.

KalPalla on tällä hetkellä tulevalle kaudelle valmiina 14 pelaajasopimusta.

– Joukkuetta kasataan erittäin maltilla. Koronan taloudellista iskua ei vielä tiedetä. Kun taloustilanne selkenee, niin etenemme sopimuksissa sen jälkeen, Laine painottaa.