Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel on matkustanut Valko-Venäjälle tapaamaan maan presidentti Aljaksandr Lukashenkaa.

Vierailun aikana on tarkoitus keskustella tulevan kevään MM-kisojen kohtalosta. Turnaus oli alun perin tarkoitus järjestää Valko-Venäjällä ja Latviassa.

Saksalaisen Die Zeit -lehden toimittaja Simone Brunner jakoi Twitter-tilillään videon Lukashenkan ja Faselin kohtaamisesta, jonka perusteella kaksikon välit vaikuttavat ilmeisen lämpimiltä.

MM-kisojen mahdollista järjestämistä Valko-Venäjällä on kritisoitu voimakkaasti ja Latvia ilmoitti jo syksyllä ettei se ole nykytilanteessa tähän valmis. Valko-Venäjän poliittinen tilanne on ollut sekava viime elokuussa järjestetyistä presidentinvaaleista lähtien.

Maan oppositio syyttää Lukashenkan voittaneen vaalit vilpillisesti ja pääkaupunki Minskin kaduilla on osoitettu mieltä viime elokuusta lähtien lähes tauotta. Lukashenkan hallinto on vastannut mielenilmauksiin erittäin väkivaltaisesti.

Maanantaina myös Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela otti Twitterissä asiaan voimakkaasti kantaa.

– Kuten olen aiemmin todennut ei kisoja voi eikä pidä pelata Valko-Venäjällä. Tarvitaan korvaava kisajärjestäjä, Nummela kirjoittaa.

Lukashenkan ja Faselin halausvideo on nähtävillä alta tai täältä.

Harri Nummela

@NummelaHarri

Valtteri Parikka

@ValtteriParikka
Jääkiekon ystävänä surettaa, että Kansainvälisen lajiliiton (IIHF) korkein johto halailee (pandemia?) julmaa diktaattoria, joka yrittää kiistatta käyttää tulevia MM-kisoja oman brändinsä kiillottamiseen.

Onko #Leijonat mukana tällaisessa @NummelaHarri?

Simone Brunner

@fraeuleinfroehl
Soll die Eishockey-WM in diesem Jahr wirklich in #Belarus stattfinden? René Fasel, der Präsident der IIHF, ist heute zu Gast in Minsk. Bekanntermaßen wenig Berührungsängste zwischen dem Schweizer Funktionär und Lukaschenko. Quelle: Пул Первого
Kuten olen aiemmin todennut ei kisoja voi eikä pidä pelata Valko-Venäjällä. Tarvitaan korvaava kisajärjestäjä.