Lähde: Liigan suuryllättäjä Pelicans menettämässä Ryan Laschin lisäksi toisenkin ulkomaalaisvahvistuksen – ei tosin heti

© Kuva: Juha Tamminen

Liigassa sensaatiomaisesti kolmantena keikkuvalle Pelicansille tällä kaudella 24 pelissä kelvolliset tehot 10+9=19 (-4) viimeistellyt tsekki Rudolf Cerveny on siirtymässä ensi kaudeksi kotimaansa pääsarjaan ja sen Motor Ceske Budejoviceen. Asiasta kirjoittaa tsekkiläinen Blesk.

Tsekin pääsarjan joukkueet pystyvät tekemään suunnitelmia jo ensi kaudelle ja kenties pidemmällekin tulevaisuuteen, koska sarjasta ei putoa yksikään joukkue.

– Nähdäksemme meidän on vahvistettava joukkuetta, kun emme halua olla hännillä, seuran GM Stanislav Bednarik oli sanonut lähteen mukaan.

31-vuotias Ceske Budejovicen kasvatti Cerveny oli pelannut ennen tätä kautta ulkomailla vain kahden kauden ajan, kun kaudella 2018-19 pelaaja edusti KHL:n slovakialaista Slovan Bratislavaa ja Ruotsin SHL:n Brynäsiä. Aikoinaan tsekki kävi pelaamassa myös WHL:ää Kanadassa.

Iltalehti kirjoitti äskettäin, että Lahdesta olisi lähdössä myös toinen pistelinko Ryan Lasch – ihan siis näinä päivinä.

Sarjajumbo Budejoviceen ovat Tsekin maajoukkueessa pelanneen Pelicans-hyökkääjän lisäksi tulossa hyökkääjät Milan Gulas ja Tomas Mertl.


PÄIVÄN VIHJE: LUKKO – KOOKOO

Loistava kotitilasto! Onko Lukon eliittitason alivoima liikaa vieraille Äijänsuolla?