Muistatko? Lahden liigapeli lähti lapasesta totaalisesti – nuorten kultaleijonavahti haluttiin tappeluun: ”Ei olisi ollut erityisen hyvä juttu, jos minut olisi piesty”

© Kuva: Juha Tamminen

Reilut yhdeksän vuotta sitten, marraskuussa 2011 pelattu Pelicansin ja HIFK:n välinen liigaottelu lähti lapasesta totaalisesti. Kamppailun loppu oli suorastaan käsittämätön, kun siinä otettiin useampi joukkotappelu. Pelissä jaettiin kaikkiaan yli 400 minuuttia jäähyjä.

HIFK voitti matsin 6-3, mutta se oli sivuseikka. Ottelusta lensivät pellolle ensiksi isäntien Justin Hodgman ja Arttu Luttinen sekä vieraiden Siim Liivik ja Robert Nyholm.

Kun peli jatkui, alkoivat nyrkit heilumaan taas. Nyt suihkukomennuksen saivat Pelicansilta Max WärnJoonas JärvinenJyri Marttinen ja Marko Pöyhönen sekä HIFK:lta Petteri WirtanenMiikka TuomainenNiko Piiparinen ja Mikko Kurvinen.

Sitten tappelun aloittivat isäntien Aaron Brocklehurst ja Eetu Pöysti – ja suihkuun! Isoista ovista ulos lensivät vielä luotsit, Pelicansin Kai Suikkanen ja HIFK:n Petri Matikainen – joka muuten luotsasi vielä pari vuotta sitten Pelicansia.

Yksi, joka koitoksesta ei lentänyt pellolle, oli jutun arkistokuvassa oleva maalivahti Janne Juvonen. Pelicansin kanssa lopulta sensaatiomaiseen hopeaan kauden päättänyt torjuja muisteli hämmentävää tapausta Hockeysverigen sivuilla.

– Pelin lopulla oli iso tappelu, ja siitä kerrottiin kaikissa uutisissa. En tiedä, kuinka monta jäähyminuuttia siinä jaettiin, mutta hyvin monta niitä tuli.

Ottelussa jaettiin kaikkiaan 465 jäähyminuuttia, ja näistä Pelicansille lätkäistiin peräti 240.

Juvosen virkaveli ottelussa oli Jan Lundell. Nuorten maailmanmestari kertoi tästä tarinan, jota on hyvin vaikea uskoa. HIFK:n maalivahtivalmentajana ja managerina nykyisin toimiva Lundell on rauhallisen ja viimeisen päälle järkevän oloinen tapaus.

– HIFK:n maalivahti halusi tapella kanssani, mutta olin tuolloin vasta 17-vuotias. Ei olisi ollut erityisen hyvä juttu, jos minut olisi piesty ensimmäisessä ottelussa.

Kiihtelysvaarasta lähtöisin oleva Eno Jetsin kasvatti on pelannut ulkomailla kaudesta 2018-19 lähtien. Ensiksi hän torjui kiekkoja EBEL:ssä pelaavassa itävaltalaisessa Innsbruckissa ja sen jälkeen SHL:ää Morassa ja Leksandissa.

Nuorten maajoukkueen lisäksi pelaaja on edustanut Leijonia.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille