”Se on vaikea kysymys, enkä haluaisi ajatella sitä” – myrskyn silmässäkin ollut Patrik Laine antoi ensi kertaa kommentteja Columbus-miehenä

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä tehtiin Suomen aikaa lauantaina alkuiltapäivästä kolmen pelaajan vaihtokauppa, jossa Patrik Laine siirtyi Winnipeg Jetsistä Columbus Blue Jacketsiin. Columbus tiedotti nettisivuillaan kaupasta, jossa GM Jarmo Kekäläisen seuraan liikkui myös Jack Roslovic.

Laineen uusi seura julkaisi pelaajan kommenteista ensimmäiset tiedotteet Suomen aikaa varhain sunnuntaiyönä sen kotisivuilla ja YouTubessa.

– On mahtavaa olla osa Blue Jackets -organisaatiota. Olen iloinen siitä, että he halusivat minut. En voisi olla enää innostuneempi.

– Uuteen paikkaan meneminen on aina uusi luku, kun tapaa uusia kavereitakin. Olen tavallaan peloissani, mutta onhan tämä hienoa. Siellä on tyyppejä, joita tunnen, suomalaisiakin. Olen erittäin innoissani tavatessani heidät ja saadessani asiat menemään eteenpäin.

Laineen uusi joukkue voitti myöhään lauantai-iltana Tampa Bay Lightningin 5-2. Joukkueen suomalaissoturit ovat hyökkääjäkonkari Mikko Koivu ja leijonavahti Joonas Korpisalo.

Laine on ollut menneiden aikojen yksi puhutuimmista pelaajista koko taalaliigassa.

– Siirto oli shokki, huhujakin liikkui koko ajan.

Toisaalta Blue Jacketsista suomalaispelaaja on kuullut vain hyviä juttuja.

– Toivottavasti tämä on paikka, jossa nautin elämästä ja lätkästä.

Viimeisinä Jets-aikoina otsikoissa oli juttuja, joiden mukaan Laineen ja muiden seuran johtoportaan jäsenten sukset olisivat olleet enemmän ja vähemmän ristissä. Miksi näin, mistä siirto oli seurausta?

– Se on vaikea kysymys, enkä haluaisi ajatella sitä. Ehkä joukkue ei sitten sopinut minulle, enkä minä joukkueelle. Uskon, että nyt oli aika mennä eteenpäin.

Winnipeg Jetsin juhannuksen 2016 ykköskierroksen kakkosvaraus Laine on pelannut taalaliigassa 306 runkosarjan peliä pistein 140+110=250 (0), 24 pudotuspeliottelun saldo on 8+8=16 (+3).

LUE MYÖS:

Columbus Blue Jackets julkaisi kuvan: tällä pelinumerolla Patrik Laine pelaa

Winnipeg Jetsin kapteenilta mystinen kommentti – katuu käytöstään Patrik Lainetta kohtaan

Ei mikään ihannetilanne! Tällaisia senttereitä Patrik Laine saa vierelleen Columbuksessa

Jarmo Kekäläinen tempaisi NHL:ssä liipaisimesta – näin suomalaisvelho kommentoi tuoreeltaan Patrik Laineen hankintaa


PÄIVÄN VIHJE: LUKKO – KOOKOO

Loistava kotitilasto! Onko Lukon eliittitason alivoima liikaa vieraille Äijänsuolla?