IL: NHL-supertähtien juoni ajoi Patrik Laineen ulos Winnipegistä – suomalaistykki sai tylyä kohtelua pukukopissa

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin suurimmat tähdet sekä päävalmentaja olivat merkittäviä tekijöitä Patrik Laineen lähtöön Winnipegistä, kertoo Iltalehden toimittaja Pekka Jalonen.

Iltalehden sisäpiiriin tulleiden tietojen mukaan Jetsin kapteeni Blake Wheeler sekä ykkössentteri Mark Scheifele olivat ”juonimassa” Laineen ulos joukkueesta.

– Wheeler ja Scheifele heittivät kaukalon ulkopuolella lähes kaikilla mahdollisilla tavoilla hiekkaa Laineen luistimiin. Varsinkin Wheeler oli mestari puhumaan suomalaisnuorukaisen selän takana asioita, joita ei varmasti halua julkisuuteen, Jalonen kirjoittaa.

Winnipegissä ollaan jo pitkään hämmästelty Laineen vähäistä vastuuta ykkössentteri Scheifelen rinnalla ykkösketjussa.

Jalosen mukaan taustalla on Wheelerin tavoite pitää Laineen rokkitähden tapainen nousu NHL:ään kurissa.

– Wheeler tunsi asemansa ykkösketjun oikeassa laidassa uhatuksi, koska Laine oli alun perin oikea laitahyökkääjä. Wheeler ei myöskään innostunut siitä, että Suomesta tulee nuorukainen, joka nousee Winnipegissä lähes yhtä suosituksi kuin Teemu Selänne.

– Joukkueen kapteenin talutusnuorassa kulkeva Scheifele puolestaan teki kaikille selväksi, että haluaa pelata Wheelerin kanssa, toimittaja jatkoi.

Jetsin tähtikaksikon vallan väitetään nousseen jopa päävalmentajankin edelle.

– Jetsin päävalmentaja Paul Maurice oli liian heikko uhmatakseen Wheeleriä ja Scheifeleä. Maurice antoi ja antaa edelleen Wheelerin ja Scheifelen johtaa joukkuetta.

Scheifele ei viikonlopun aikana tehdyssä haastattelussa kommentoinut sanallakaan Laineen siirtoa, kun taas Wheeler antoi ”katuvia” kommentteja kaksikon väleistä:

LUE LISÄÄ: Winnipeg Jetsin kapteenilta mystinen kommentti – katuu käytöstään Patrik Lainetta kohtaan


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.