Dallas Starsin kauden alku on ollut taalaliigassa väkevä: Nashville Predators kaatui tuplapeleissä kahdesti, ensiksi luvuin 7-0 ja sitten numeroin 3-2. Joukkueen ylivoima on toiminut 66,7 prosenttisesti, ja se on koko sarjan parasta.

Tähtipaitojen ykköstykkeihin on puolestaan kuulunut alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Roope Hintz tehoin 1+4=5. Lähes pisteen per erä takonut suomalainen on tehnyt pinnoista jokaisen ylivoimalla, ja pelaaja on NHL:n ylivoimapistepörssin jaettu kakkonen. Joukkuekaveri Joe Pavelski kiitää kärjessä pisteen isommalla saaliilla.

Voi olla, että Hintzin hehkuttaminen jonkun ylivoimapörssin kakkosena kuulostaa yliampuvalta hehkutukselta, mutta toisaalta nyt on tajuttava yksi raju fakta: Dallas on pelannut vasta kaksi ottelua, kun samalla esimerkiksi pohjoisen divisioonan Toronto Maple Leafs ja Vancouver Canucks ovat urakoineet jo seitsemän pelin verran.

– Ukot tekevät peliä upeasti, ja kiekkoja menee sisään, mikä on taatusti hyödyllistä, Stars-valmentaja Rick Bowness veistelee Starsin kotisivuilla.

– Heidän itseluottamuksen aistiminen on tällä hetkellä helppoa. Jätkät tekevät töitä toistensa puolesta.

– Heidän itseluottamuksen aistiminen on tällä hetkellä helppoa. Jätkät tekevät töitä toistensa puolesta.

Pakki John Klingbergin mukaan tuhoisan ylivoiman salaisuus on siinä, että kiekko liikkuu, mutta toisaalta olemassa ei ole yhtä oikeaa tapaa.

– Niin, ajattelemme, että voimme hyökätä monin eri tavoin. Voimme ampua b-pisteeltä, tulla alas… On olemassa paljon erilaisia variaatioita.

Ylivoimatykki Pavelskin mukaan ylivoimaan on keskitytty tiukasti viime syksyn pudotuspelien jälkeen liki päivittäin.

– Treenipelittömän harjoituskauden jälkeen on hienoa nähdä, kuinka kiekko liikkuu.

– Olemme käsitelleet sitä saadaksemme asioita sujumaan nopeasti. Treenipelittömän harjoituskauden jälkeen on hienoa nähdä, kuinka kiekko liikkuu.

Suomen aikaa maanantaiyönä pelatun Preds-ottelun kolmoserä oli tähtipaidoille haastava. Se päättyi 1-1, mutta Nashville kirjautti tilastoihin Dallasia puolet enemmän (10-5) kuteja. Dallas teki ottelun maaleista kaikki, kuinkas muutekaan kuin ylivoimista.

– Teimme hyvää työtä, mutta kolmannesta erästä saimme paljon opetusmateriaalia. Edessä on paljon maalin pelejä, tiukkoja sellaisia, Bowness huomauttaa pitäen jalat maassa.