Koronakaranteeninsa lusinut suomalaishyökkääjä Mikko Koivu palasi tositoimiin taalaliigassa yöllä, kun Columbus Blue Jackets taipui Florida Panthersille voittolaukauskilpailussa luvuin 3-4. Ottelu oli Koivulle ensimmäinen Columbuksen riveissä.

Vuoden 2011 maailmanmestari pelasi nelosketjussa laitureinaan Mihail Grigorenko sekä Kevin Stenlund. Koivu kellotti peliaikaa lähes 14 minuuttia (13.53) avaten pistetilinsä jo kolmannella peliminuutilla. Stenlund iski Koivun syötöstä tilanteeksi 1-0 ajassa 2.11.

Ensimmäisen NHL-ottelun muualla kuin Wildissa pelannut 37-vuotias sentteri pääsi yrittämään voittolaukauskisassa taitojaan. Pelin huipennuksen avanneen suomalaisen rankkari ei kuitenkaan mennyt ihan lapaan, ja täysin mönkään mennyt suoritus keräsi ihmisten kummasteluita esimerkiksi Twitterissä.

Laine puhuttanut, Dubois puhuttanut…

Suomalaisittain Columbus on ollut huulilla paljonkin, sillä Koivun paluun lisäksi vieläkin enemmän on puhuttanut Winnipeg Jetsistä tullut Patrik Laine – ja sinne lähtenyt Pierre-Luc Dubois. Suorasanaiseksi tiedetty sinitakkien luotsi John Tortorella puhui ajastaan irti päästetyn pelaajan kanssa varsin suoraan.

– Ai onko Lucilla ja minulla ollut konflikteja? No h*lvetti, meillä on ollut konflikteja! Tortorella myönsi Sportsnetille.

– Jos joku jannu ei halua olla täällä, se on minulle kuin isku vatsaan – ihan rehellisesti.

Dubois vietti Columbuksessa kolme kautta sen jälkeen, kun seura nappasi hänet NHL-draftissa kolmosena juhannuksena 2016. Kärkivarauksen lähtö on saanut kansan miettimään sitä, että oliko se – kenties taas – Tortorellan syy. Blue Jacketista ovat lähteneet enemmän ja vähemmän kohujen saattelemana myös esimerkiksi venäläiset Artemi Panarin ja Sergei Bobrovski.

Tortorella tyytyi vetoamaan siihen, että harvat ymmärtävät näistä tarinoista puoliakaan.

– Monilla ihmisillä on minusta erilaisia käsityksiä. Heillä ei ole aavistustakaan siitä, kuka olen.