Tammikuussa päivät jo pitenevät. Joillain Liiga-seuroilla ja -pelaajilla kuukausi oli kuitenkin poikkeuksellisen synkkää aikaa.

Kasasimme tähän artikkeliin floppikentällisen tammikuussa eniten odotuksista jääneistä pelaajista. Valinnoissa näkyi etenkin Kärppien vaikeudet joukkueena.

Maalivahti: Dominik Hrachovina, Tappara

Kun Dominik Hrachovina palasi Tapparaan, hänestä odotettiin Liigan parasta maalivahtia. Paluu ei kuitenkaan ole ollut odotuksien mukainen. Tammikuussa hän pelasi kolme ottelua torjuntaprosentilla 87,76. Haparoivista otteista huolimatta Tappara voitti jokaisen Hrachovinan pelaamista otteluista.

Vasen puolustaja: Libor Sulak, Kärpät

Libor Sulak on poikkeuksellisen kovatasoinen puolustaja Liigaan. Luisteluvoimainen tshekki oli kuitenkin pahasti hukassa tammikuussa. Hän viimeisteli kahdeksassa ottelussa vain yhden maalin. Kaksiminuuttisia kertyi kuusi kappaletta.

Oikea puolustaja: Aleksi Anttalainen, TPS

Aleksi Anttalainen nousi otsikoihin, kun hän antoi sikamaisen taklauksen HIFK:n Yohann Auvitulle. Taklauksessa oli lähestulkoon pielessä kaikki mahdollinen, eivätkä sellaiset sikailut kuulu Liigaan. Anttalaisella on iso kasvun paikka.

Aleksi Anttalaisen vintti pimeni HIFK-ottelussa. Kuva: Juha Tamminen

Vasen laitahyökkääjä: Jussi Jokinen, Kärpät

37-vuotiaalla Jussi Jokisella on takanaan upea ura. Kokenut hyökkääjä ei ole enää tällä kaudella pystynyt auttamaan Kärppiä tehoillaan, eikä johtajuuskaan ole saanut käännettyä tuskailevan seuran kurssia. Tammikuussa Jokinen saalisti yhden syöttöpisteen kahdeksassa ottelussa.

Keskushyökkääjä: Aleksi Mustonen, Kärpät

Kärppien tuska tiivistyy yhteen pelaajaan, Aleksi Mustoseen. Hänen itseluottamuksensa ja peli-ilonsa on kadonnut jo aikaa sitten. Nopeajalkainen Mustonen ei ole pystynyt auttamaan joukkuettaan mitenkään ja tätä vauhtia hän istuu loppukauden katsomossa. Hän jäi kahdeksassa ottelussa kiikaritehoille. Tehotilasto oli kymmenen pykälää pakkasella.

Oikea laitahyökkääjä: Sebastian Stålberg, Sport

Ruotsalaisvahvistus sai erinomaisen startin Liiga-kauteen. Tammikuun aikana Sebastian Stålbergin tehot kuitenkin katosivat ja uusien hankintojen myötä hänen vastuunsakin alkoi huveta. Kymmenessä matsissa hän keräsi tehot 1+1=2.