Leijonien vuoden 2019 maailmanmestari Mikko Lehtonen vietti taalaliigassa sunnuntaiyönä tehoiltaa saalistettuaan kaksi syöttöpinnaa Vancouver Canucksia vastaan. Toronto Maple Leafs voitti joukkueiden välisen ottelun 1-5 suomalaisen ollessa erinomaisessa tikissä.

Lehtonen kunnostautui vaahteranlehtipaitojen 0-3- ja 0-5-maalien syöttäjänä. Kumpikin napsu oli Euroopassa vakuuttavaa jälkeä tehneeltä suomalaiselta ykkössyöttö.

Jälkimmäinen tehopiste oli merkitty Lehtoselle jonkin tovin ajan maaliksi, mutta lopulta maalimerkintä muuttui syötöksi.

NHL:ssä nyt pisteet 0+3=3 viimeistellyt Lehtonen sai vastuuta 14 minuuttia ja 10 sekuntia, ylivoimalla minuutteja kertyi 2.04. Varsinainen peliaika oli vähiten Toronto-pakeista, mutta samalla ylivoima-aika oli peräti toiseksi isoin. Lehtonen oli ainoa puolustaja, joka ei pelannut alivoimaa, ja tehotilastoon hän keräsi hämmentävän lukeman +3.

– Hän pelaa entistä itsevarmemmin illasta toiseen ja voimme havaita sen, mihin hän voikaan kyetä. Upein asia on se, että hän petraa koko ajan, Maple Leafsin tähti Auston Matthews oli lausunut suomalaisesta toimittaja Mark Mastersin mukaan.

Mark Masters

@markhmasters
Auston Matthews on Mikko Lehtonen: "He's playing with more & more confidence every night & you definitely can see what he's capable of out there & the great part is he's only going to continue to get better ..."

– Tämä oli ylivoimaisesti paras peli Lehtoselta. Olisi hienoa, jos hän pystyisi pitämään tästä tasosta kiinni. Hän olisi iso osa viivapelaamistamme, eräs Twitter-hahmo puolestaan kirjoitti.

Max Domi's #1 Fan & Known Haberdasher Ben Gordon

@BenGordon92
That was by far Mikko Lehtonen's best game all around. If he can keep that up, it would be great and he would be a big part of our blueline #LeafsForever