Suomalaisvahti Tomi Karhunen (arkistokuvassa) on siirtymässä Sveitsin NLA:n suurjoukkue Bernistä Ruotsin SHL:ään, Berner Zeitung kirjoittaa. Maalivahti olisi saanut sen mukaan tarjouksen ensi kaudeksi, eikä Karhunen ilmeisesti ole vastustellut pahvia.

Lähde kirjoittaa, että pian nähdään se, vastusteleeko siirtoa Bern, johon Karhunen tuli joulukuussa 2019 liigajoukkue Lahden Pelicansista. Kolminkertainen Suomen mestari on torjunut Sveitsissä nyt 42 ottelussa niin, että viime kauden prosentit olivat 92,5 ja tämän kauden 90,7.

Bernin tämä kausi on mennyt Sveitsissä totaalisen plörinäksi, sillä joukkue on maan pääsarjassa viimeisenä – joskin se on pelannut peräti kymmenen ottelua vähemmän, kuin eniten pelannut Rapperswil. Silti 28 koitoksesta tulleet 20 tappiota ovat suurseuralle liikaa.

Menestyjä on voittanut maan mestaruuden useita kertoja, ja viime vuosikymmenellä pysti nousi kohti kattoa vuosina 2010, 2013, 2016, 2017 ja 2019.