Mestiksessä todistettiin lauantaina aivan järjetöntä temppua, kun Imatran Ketterän Jere-Matias Alanen latoi tämän joukkueen 8-5-voitossa KeuPa HT:ta vastaan peräti viisi maalia.

Tapa, jolla osumat syntyivät, oli vähintäänkin häikäisevä. Pelin ensimmäisellä puoliskolla joukkueensa kolmosketjun sentteri ei ollut tehnyt vielä maalin maaliakaan, mutta jälkimmäisellä puolituntisella alkoi räiskymään urakalla.

Ensiksi Alanen nakutti toisessa erässä kolme maalia kuuden minuutin ja 49 sekunnin aikana hänen kolmannen ja Ketterän kuudennen osuman oltua kaiken kruunuksi voittomaali. Päätöserässä KeuPa nousi maalin päähän 6-5:een, mutta sen jälkeen ohjat käsiin otti maaliahne hyökkääjä, joka iski kauden 16. ja 17. osumansa kiskaisten Ketterän taas karkuun.

Mestis

@Mestis
Jere-Matias Alanen ja hattutemppu täyteen! Ensimmäinen osuma 31:10, kolmas osuma 37:59! 🔥 #Mestis #SuomenViihdyttävintäLätkää

Mestis

@Mestis
Jere-Matias Alanen ja illan neljäs kihautus! 🔥 #Mestis #SuomenViihdyttävintäLätkää

Mestis

@Mestis
Jere-Matias Alanen ja illan VIIDES!

Kyllä, illan VIIDES!🔥 #Mestis #SuomenViihdyttävintäLätkää

Alasen hervottomien tehojen 5+0 lisäksi pelissä esille nousivat neljä maalia syöttäneet isäntien Matias Varttinen ja vieraiden Joonas Larinmaa.

Näistä Larinmaa on Mestiksen pistepörssin kärki, kun 21 ottelua ovat tuoneet yhtä monta syöttöpinnaa ja kaikkiaan peräti 30 pistettä. Alanen seuraa kakkosena saldolla 17+9=26. Osumat riittävät maalipörssin selvään kärkipaikkaan.

24-vuotias tamperelaislähtöinen Alanen on pelannut Liigaa vasta viidessä pelissä Tapparan väreissä. Nyt luulisi, että jossain hänen nimensä voisi olla kuumaa valuuttaa, sillä tämän kauden 17 osumaa ovat jo nyt hänen yhden kauden maaliennätys ylipäätään missään sarjassa.