New Jersey Devils-hyökkääjä Janne Kuokkanen oli joukkueensa sankari sen palatessa yli kahden viikon pelitauon jälkeen taas tositoimiin yön NHL-kierroksella.

22-vuotias Kuokkanen takoi NHL-uransa yhden pelin ennätystehot 0+3=3, kun Devils kaatoi varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa paikallisvastustaja New York Rangersin maalein 5-2.

”Paholaiset” pelasivat edellisen pelinsä ennen Rangers-kamppailua 31.tammikuuta ja joukkue joutui siirtämään koronavirusongelmien vuoksi peräti seitsemän otteluaan.

Suomalainen tuplasi Rangers-pelin tehoillaan kauden ja koko taalaliigauransa tehopinnat. Kuluvan sesongin kymmenen pelin saldo on nyt 1+5=6. Alkukaudesta Liigaa Kärppien paidassa pelanneella Kuokkasella on kasassa nyt neljältä kaudelta kaikkiaan 22 NHL-ottelua.

Rangers-ottelussa lähes 15 minuuttia jääaikaa kellottanut Kuokkanen palkittiin myös kamppailun ykköstähtenä ja Devils-päävalmentaja Lindy Ruff hehkuttikin tätä vuolaasti.

– Hän on fiksu pelaaja ja rakentaa hyviä tilanteita. Tänään hän järjesti hienoja paikkoja, jotka auttoivat meidät voittoon. Hän alkaa myös päästä sinuiksi pelitapamme kanssa, Ruff totesi Devilsin nettisivulla.