Columbus Blue Jacketsin suomalaisvahti Joonas Korpisalon pahin kilpakumppani, kollega Elvis Merzlikins antoi perjantaiyönä taidoistaan tolkuttoman kovan näytteen torjuttuaan Nashville Predatorsia vastaan nollapelin. Columbus voitti 3-0.

Merzlikins otti ottelussa 32 koppia (10+9+13) torjuen samalla kauden ensimmäisen nollapelinsä. Latvialaisen tilastot näyttivät ennen Preds-koitosta jo valmiiksi hyviä lukemia torjuntaprosentin ollessa 90,6 ja päästettyjen maalien keskiarvon 2,95.

Mutta siitä nollapelistä – se on valtavan kova temppu Merzlikinsille ja samalla varmasti vaikea pala nieltäväksi Korpisalolle ainakin maalivahtien välistä kilpailua mietittäessä.

Latvialaisvahti debytoi NHL:ssä lokakuun alussa 2019, ja nyt nollapeli oli veskarille uran kuudes. Kyseinen lukema on toiseksi isoin koko taalaliigassa Merzlikinsin ensimmäisen pelin jälkeen. Useammin nolliin on kyennyt vain Marc-Andre Fleury (7).

NHL Public Relations

@PR_NHL
Elvis Merzlikins made 32 saves to earn his sixth career shutout.

Since his NHL debut on Oct. 5, 2019, @Merzly30 trails only Marc-Andre Fleury (7) for the most shutouts among all goaltenders during that span. nhl.com/stats/goalies?… #NHLStats

Columbus-pelaaja oli pitkään sivussa jonkinlaisten terveyshuolien takia.

– Kuten olen sanonut aiemminkin, haluan olla rehellinen itselleni, toimittajille, kaikille – en ole tuntenut oloani hyväksi, vahti sanoi The Columbus Dispatchin mukaan ensiksi.

– Olen todella iloinen voitosta, pisteistä ja nollapelistä, mutta muu joukkue auttoi minua. Minulla oli liian monta riparia edessäni, mutta joukkuekaverit hoitivat ne ja estivät laukauksia silloin, kun en ollut sijoittunut oikein.

Jos maalivahdin tuorein meriitti ei mene jakeluun, niin väännetään rautalangasta: Esimerkiksi Boston Bruinsin Tuukka Rask on torjunut kausien 2019-21 aikana viisi, Nashville Predatorsin Juuse Saros neljä ja Pekka Rinne kolme nollapeliä.