Hyökkääjä Sakari Salminen on solminut kaksivuotisen sopimuksen Porin Ässien kanssa.

32-vuotias porilainen on ollut tällä kaudella ilman seuraa.

Taitava hyökkääjä pelasi viime kaudella Ruotsin SHL:ssä Örebro HK:n riveissä 45 ottelua tehopistein 8+16=24.

Ässien oma kasvatti nähtiin seurassa edellisen kerran vuosina 2017-2019.

– Sakari Salmisen liittyminen joukkueeseen on koko organisaatiolle iso juttu. Keskustelimme Sakarin ja Ari-Pekka Selinin kanssa avoimesti tilanteestamme ja sen pohjalta löytyi yhteisymmärrys paluun aikataulusta, harjoittelusta, roolista nykyisessä joukkueessa sekä ensi kaudesta. Kaikki tietävät, että Sakari on laatupelaaja, mutta lähdemme hänen kanssaan liikkeelle maltilla ja nykyisen joukkueen roolitus huomioiden, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi tiedotteessa.

LUE MYÖS: Onko tässä seuraava suomalainen NHL-pelaaja? Toimittaja hehkuttaa: pelaa väärässä sarjassa!

Salmisen tuore sopimus ei rasita ollenkaan Ässien palkkatilannetta tällä kaudella.

– Haluan pelata Ässissä. Tiedän, että joukkue on tullut vastaan omissa palkoissaan ja halusin tulla myös omalta osaltani vastaan. En kuluta Ässien resursseja tällä kaudella, Salminen taustoitti.

– Tulen joukkueeseen juuri sellaisena kuin olen. Haluan tuoda vahvuuteni ja osaamiseni joukkueen käyttöön, mutta toki pitää olla realisti siinä mielessä, että pitkän pelaamattomuuden jälkeen peli- sekä tilannenopeuden löytäminen voi ottaa muutaman ottelun. Haluan kuitenkin auttaa joukkuetta heti ensimmäisestä ottelustani lähtien, hyökkääjä jatkoi.

Salminen liittyy Ässien mukaan maanantaina.