Florida Panthersin ja Dallas Starsin välillä pelatun NHL-ottelun toisessa nähtiin uskomaton sirkus, jonka päätirehtööreinä toimivat ensiksi mainitun Patric Hörnqvist sekä tähtipaitojen John Klingberg ja Anton Khudobin.

Jokerien takalinjoilla aikoinaan silloisessa SM-liigassa luutinut Klingberg otti pelissä yllättäen uransa avaustappelun – ja arvatkaapa, ketä vastaan? Kyllä, ruotsalaisen kanssa valssiksi pisti tämän maanmies Hörnqvist, joka taisi ottaa myllystä voiton.

Maalin edessä hermostuneilla pelaajilla on yhteistä maajoukkuekokemusta, ja he juhlivat jääkiekon maailmanmestaruutta yhdessä vuonna 2018. Olisihan se nyt jokseenkin erikoisen tuntuista, jos taalaliigassa hanskaisivat esimerkiksi vuoden 2019 Leijonien kultasankarit, eikö vaan?

Toisessa erässä nähtiin yllättävän tappelun lisäksi yksi toinenkin melkoisen erikoinen kummajainen: Starsin Anton Khudobin otti maalillaan 27 torjuntaa. Kyllä, 27 torjuntaa! Venäläinen venyi kiekon eteen kaikkiaan 49 kertaa (11+27+11).

Ottelu päättyi 3-1 Floridalle, ja viimeisen niitin tyhjään ampui NHL:n pistepörssissä jo top-20:een saldolla 7+12=19 kivunnut Aleksander Barkov.

– Se oli hieno vääntö kahden ruotsalaisen välillä, suomalaissentteri oli sanonut toimittaja Jordan McPhersonin mukaan viitaten keltasinisten tappeluun.

Jordan McPherson

@J_McPherson1126
"It was a great fight between two Swedes," #FlaPanthers captain Aleksander Barkov on the Patric Hornqvist/John Klingberg tussle in the second period.

Barkovin lisäksi kaukalossa sinivalkoisista viilettivät Floridan Eetu Luostarinen ja Juho Lammikko sekä Dallasin Roope Hintz, Joel Kiviranta, Miro Heiskanen ja Esa Lindell.

Viime syksyn Stanley Cup -loppuottelijalla on nyt todella vaikeaa, sillä Dallas rypee peräti kuuden ottelun tappioputkessa. Yhdeksästä edellisestä koitoksesta on irronnut vain yksi voitto.