Liigan helmikuu oli erittäin mielenkiintoinen. Monet sarjataulukon alapään joukkueista kohensi asemiaan. Alkukauden menestyjistä Pelicans ja Ilves sen sijaan ajautuivat vaikeuksiin.

Yksilötasolla kuumia pelaajia riitti. Erityisesti monen joukkueen ulkomalaaispelaajat olivat aivan liekeissä. Kasasimme tähdistökentän helmikuun parhaista onnistujista.

Maalivahti: Eetu Laurikainen, HPK

HPK:n maalivahtina ei ole helpoin paikka onnistua. Eetu Laurikainen oli kuitenkin koko helmikuun kuumin maalivahti, vaikka hän pelasi ailahtelevan puolustuksen takana. Hän esiintyi helmikuussa 12 ottelussa torjuntaprosentilla 94,43.

Vasen puolustaja: Maksim Matushkin, Tappara

Maksim Matushkin sai lentävän lähdön Tapparassa. Erinomainen kiekollinen pakki toi terävyyttä kirvesrintojen hyökkäyspelaamiseen. Tämä näkyi myös tehopisteissä. Helmikuun 13 ottelussa Matushkin tykitti tehot 2+11=13.

Oikea puolustaja: Robin Press, Lukko

Robin Press on ollut Liigan parhaita puolustajia kauden aikana. Kovasta laukauksestaan tunnettu ruotsalainen oli hirmuvireessä myös helmikuussa. Hän keräsi 11 ottelussa tehot 5+5=10. Peliaikaa hän kellotti keskimäärin 24:16 ottelussa.

Robin Press on ennakkosuosikki Liiga-kauden parhaaksi puolustajaksi. Kuva: Juha Tamminen

Vasen laitahyökkääjä: Robert Rooba, JYP

JYPin kauden yksi vähistä valopilkuista on 27-vuotias laitahyökkääjä Robert Rooba. Voimahyökkääjä oli erityisen kovassa iskussa helmikuussa. Hän tykitti 11 ottelussa huimat yhdeksän maalia ja yhteensä 12 tehopistettä. Virolaishyökkääjä on jo tässä vaiheessa kautta tehnyt uuden piste-ennätyksensä, 27.

Keskushyökkääjä: Alex Broadhurst, HIFK

Alex Broadhurst on yksi Liigan aliarvostetuimmista ulkomaalaishankinnoista. Helmikuussa peliä tekevä sentteri oli erityisen kovassa iskussa. 12 ottelussa hän keräsi tehot 2+9=10. Tehot olivat kovat etenkin jääaikaan verrattuna. Broadhurst kellotti keskimäärin 16:22 ottelua kohden.

Oikea laitahyökkääjä: Ville Leskinen, HIFK

HIFK-tähti Ville Leskisen alkukausi oli lievä pettymys. Helmikuussa hän nousi omalle tasolleen ja lunasti kaikki mahdolliset odotukset. Liukasliikkeinen laituri tykitti 12 ottelussa tehot 4+10=14.