Päivät ovat jo pidenneet helmikuun jäätyä taakse ja kevätkin on alkanut etelä-Suomessa. Liigassa kuukausi ei ollut kaikille kuitenkaan valoisaa aikaa. Useat viime vuosien tähdet eivät olleet itsensä.

Kasasimme tähän artikkeliin floppikentän Liigan helmikuun isoimmista pettymyksistä.

Maalivahti: Karri Rämö, TPS

Konkarivahti Karri Rämö liittyi TPS:n joukkueeseen NHL- ja KHL-statuksella. Vielä toistaiseksi 34-vuotias maalivahti ei ole ollut toivotunlainen vahvistus. Hän esiintyi helmikuussa kolmessa ottelussa 86,7. Rämö on kärsinyt viime vuosina useista loukkaantumisista, joten täyteen pelikuntoon pääsemisessä voi vierähtää tovi.

Vasen puolustaja: Niclas Almari, Pelicans

Niclas Almarin piti olla tähtitason vahvistus Pelicans-pakistoon. Vielä toistaiseksi hän ei ole tuonut puolustustyöskentelyyn kaivattua rauhallisuutta. Avauspelaaminenkin on ollut haparoivaa ja tuskaista. Helmikuun kolmessa ottelussa Almari jäi kiikaritehoille ja hänen tehotilastonsa jäi kolme pykälää pakkaselle.

Vuonna 2019 Niclas Almari pääsi juhlimaan SM-kultaa HPK:n riveissä. Kuva: Juha Tamminen

Oikea puolustaja: Blake Parlett, Tappara

Blake Parlett on nakuttanut pitkällä urallaan hyviä pistemääriä, mutta kiekolliset taidot ovat karisseet vuosien varrella. Helmikuussa hän keräsi tehot 1+1=2. Ikävän sävyn kuukauteen toivat isot jäähymäärät. Parlettille tuomittiin helmikuussa 20 jäähyminuuttia. Tehotilasto jäi tulikuumassa Tapparan joukkueessa kaksi pykälää pakkaselle.

Vasen laitahyökkääjä: Teemu Lepaus, Ilves

Ilveksen joukkue on uinut viime aikoina syvissä vesissä. Taitoa löytyy neljästä ketjusta, mutta maalit ovat jääneet vähiin. Yksi isoimmista pettymyksistä on ollut Teemu Lepaus. Hän jäi helmikuussa kokonaan kiikaritehoille. Uransa aikana hän on ylittänyt 40 tehopisteen rajapyykin kerran Liigassa, joten potentiaalia on paljon parempaan.

Keskushyökkääjä: Mika Niemi, Ässät

Mika Niemi palasi Poriin suurien suunnitelmien kanssa. Hän halusi palata taas huipulle ja löytää vanhat tehonsa. Tähän mennessä kausi on ollut pettymys. Helmikuussa kahdensuunnan sentteri keräsi yhden syöttöpisteen. Tehotilastokin jäi kuusi pykälää pakkaselle.

Oikea laitahyökkääjä: Waltteri Merelä, Pelicans

Pelicans on kaivannut nuorilta pelaajiltaan tason nostoa sen jälkeen, kun Ryan Lasch lähti. Yksi potentiaalisimmista läpimurtopelaajista olisi Waltteri Merelä. Hän on saanut runsaasti jääaikaa, mutta maalipaikat sekä tehot ovat jääneet uupumaan. Helmikuun aikana hän keräsi vain tehot 1+1=2.