Ottawa Senators on päässyt NHL:ssä lähiviikkoina huimaan liekkiin ja nyt esimerkiksi viidestä edellisestä pelistä se on onnistunut voittamaan jopa neljä. Nykyvire on luokkaa huikea, sillä alkukauden kymmenestä pelistä Sens voitti vain yhden.

Joukkueen tavoin tolkuttomassa tikissä on ollut Drake Batherson, Senatorsin juhannuksen 2017 neloskierroksen 121. varaus. Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari on latonut tällä kaudella tehot 9+8=17, ja täysosumia hän on onnistunut iskemään jopa kuudessa pelissä peräkkäin.

Maalivire jatkui tiistaiyönä, jolloin Ottawa tuhosi Calgary Flamesin luvuin 5-1. Ottawan kolmosketjun laituri iski kaksi häkkiä pistäen samalla NHL:n historiakirjoja uuteen uskoon.

– En pysty kertomaan teille, mitä on tekeillä, virnisteli Senatorsin kotisivuilla Batherson, jonka maaliputki on seurahistoriassa jaetusti pisin Jason Spezzan, Dany Heatleyn, Daniel Alfredssonin ja Bob Kudelskin kanssa.

– En tiedä. Kaikki ampumani kudit menevät sisään. Pojat tekevät minulle peliä hienosti.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Over the last 30 years, only six different players age 22 or younger have recorded a goal streak of longer than six games during the regular season.

How far will @drrakebatherson climb on this list? 🤔 #NHLStats

Kuuden pelin maaliputki on NHL:n maksimissaan 22-vuotiaista pelaajista viimeisen 30 vuoden aikana puhuttaessa peräti kahdeksanneksi pisin. Jos helmikuun puolessa välissä maalitehtailun aloittaneen Kanadan ja Yhdysvaltain passin pelaajan vire ei mene jakeluun, niin väännetäänpä rautalangasta: Tilastokärki on muuan Teemu Selänne yhdeksällä pelillä, kakkospaikkaa pitää Pavel Bure sekä Selänne kahdeksan ottelun putkilla.

Seitsemäänkään aikanaan yltäneet pelaajat olivat kaikkea muuta kuin turisteja: Steven Stamkos, Alex Ovetshkin, Ilja Kovaltshuk ja Eric Lindros. Historiankirjoja uuteen uskoon laittanut Ottawa-pelaaja voi nousta pian siis todellisten legendojen kastiin.

Huhtikuun lopulla 23 täyttävä, ja nyt ensimmäistä vastuun puolesta kunnon kauttaan NHL:ssä pelaava Batherson on latonut kuudessa edellisessä koitoksessa tiskiin levottomat tehot 7+3=10.

LUE NHL:N TIISTAIAAMUN JUTUISTA MYÖS:

Mikä vire päällä! Liigassakin ihastuttanut suomalaispakki pyssytti maalipörssin kärkeen Pohjois-Amerikassa