Mediajätti povaa: Liigan supertähtikaksikko matkalla NHL:ään – ”Riskin arvoinen kokeilu”

© Kuva: Juha Tamminen

Kausien kääntyessä loppusuoralle Euroopassa käynnistyvät myös spekulaatiot vanhalta mantereelta NHL:ään ensi kaudeksi siirtyvistä pelaajista.

Arvostettu jenkkisivusto The Athletic listasi Euroopassa sekä Pohjois-Amerikan yliopistoissa pelaavat pelaajat, jotka saatetaan nähdä ensi kaudella tavoittelemassa paikkaa NHL:stä. Suomalaisista Liiga-pelaajista listalle mahtuivat HPK:n Jere Innala sekä Ilveksen Eemeli Suomi.

– Innala erottuu kiekollisena hyvien käsiensä sekä peliälynsä turvin. Tekee ratkaisuja tiukoissa paikoissa ja on kokeilukelpoinen vaihtoehto ylivoimapelissä. Ei ole isokokoinen, muttei myöskään pehmeä ja pystyy pelaamaan fyysisesti. Täyttää tässä kuussa vasta 23 vuotta ja on koko Liigan paras maalintekijä. Hänen luistelunsa ei ehkä koskaan ole riittävää NHL-tasolle, mutta on taitotasonsa vuoksi riskin arvoinen kokeilu, The Athletic kommentoi Innalan saumoja taalajäille.

Myös Ilves-kippari Suomi saa sivustolta pienen NHL-sauman.

– Yksi Liigan parhaista pistelingoista ja johtava pelaaja huippujoukkueessa. Omaa kädet ja peliälyn, joiden avulla luo paljon paikkoja kiekollisena. (NHL:ään) alimittainen, mutta pystyy pelaamaan tiukoissakin paikoissa ja tekee kovasti töitä kiekottomana. Suurin ongelma on liikenopeus, joka on 177-senttiseksi pelaajaksi heikkoa, mediajätti arvioi 25-vuotiaan Suomen saumat NHL-läpimurtoon.

Kolmanneksi suomalaispelaajaksi listalle yltää tällä hetkellä Sveitsin NLA:ssa pelaava Julius Nättinen.

– On ollut kärkimaalintekijä ensin Liigassa ja sitten Sveitsissä. Hyvä laukaus. Kohtalainen pelinrakentaja kohtalaisilla käsillä, mutta laukaus on silti suurin vahvuus hyökkäyspäässä. 2. kierroksen varauksella on ollut aina ongelmia luistelunsa kanssa, eikä se ole vieläkään loistavaa. Ottaen huomioon maalintekovarmuuden saattaa saada vielä toisen mahdollisuutensa Pohjois-Amerikassa, mediajätti näkee.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.