Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella sai aiemmin tällä kaudella aikaan valtavan kohun, kun hän penkitti maalipyssy Patrik Laineen. Suomalaishyökkääjä oli juuri hankittu jättikaupassa Winnipeg Jetsistä, joten ratkaisu oli kaikkea muuta kuin odotettu.

Ja temppuilu sen kuin jatkui myös perjantaiyönä Florida Panthers -pelissä, kun tulisieluisenakin tunnettu Tortorella penkitti Laineen jälleen. Ratkaisu oli suorastaan käsittämätön, sillä vain hetkeä aiemmin suomalaistykki päätti maalittoman putkensa.

– Siinä hetkessä se vain toimi niin, Tortorella oli perustellut uskomatonta vetoaan pohjoisamerikkalaisille medioille.

No ei kyllä tuntunut toimivan: Columbus menetti kolmannessa erässä kolmen maalin johtonsa takaiskuilla, jotka eivät olleet suomalaisen syytä. Tasoitusmaalin aikaan Laine oli jo penkitettynä ja lopulta Blue Jackets tunaroi pelistä tappion jatkoajan päätteeksi luvuin 4-5.

Arvostettu toimittaja Pierre LeBrun kommentoi persoonaluotsin poikkoilua TSN:lle varsin erikoisella ja yllättävällä logiikalla.

– Enpä tiedä. Tämä on ollut vaikea kausi Columbukselle. Olen alkanut miettiä, että haluaako Tortorella tulla erotetuksi – uskokaa tai älkää. Tiedän, että näin on hullua sanoa, mutta hän on tehnyt paljon mielenkiintoisia asioita…

The CBJ Center

@CBJcenter
Pierre LeBrun on TSN: “I don’t know, this has been a struggle of a year for Columbus. I’m starting to wonder if John Tortorella wants to be fired, believe it or not. I know that’s a crazy thing to say, but he’s done a lot of interesting things…

(1/2; H/T @PuckReportNHL) #CBJ

Yhtä hämillään tuntui olevan myös Laine pelin tauottua.

– Luulin pelanneeni hyvin, mutta ilmeisesti ajattelin väärin, suomalaispelaaja kummasteli.

The CBJ Center

@CBJcenter
Patrik Laine: "I thought I was playing good, but I guess I thought wrong." #CBJ

Sinitakeissa ei ole nyt aikaa mihinkään ylimääräiseen, vaan nyt olisi pikemminkin voittojen aika. Joukkue on jäänyt viimeisestä pudotuspelipaikasta jo seitsemän pisteen päähän.