Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Sebastian Aho oli perjantain vastaisena yönä taalaliigassa kovassa vedossa. Raumalaislähtöinen timantti iski kaksi maalia, kun Carolina koki karun 2-3-jatkoaikatappion Columbus Blue Jacketsin käsittelyssä.

Ahon paukuttamat maalit olivat lähes identtisiä. Pelaaja sai kumpaankin syötön päädystä ja pääsi sivaltamaan kiekon ranteella pömpeliin samalta aloituspisteeltä.

– Emme pitäneet ensimmäisestä erästämme lainkaan, emme luistelleet tarpeeksi. Heräsimme sittemmin ja oli mukavaa nähdä joukkueen kaivavan ja palaavan mukaan peliin, Aho summasi seuran kotisivuilla.

Suomalaispeluri vahvisti maaleillaan kovaa temppua, sillä Ahon 134 runkosarjapönttöä ovat kolmanneksi eniten vuoden 2015 varaustilaisuuden pelaajista. Hyökkääjä ei ole missään huuhaa-porukassa, sillä edellä ovat Edmonton Oilersin Connor McDavid 182 kihauksella ja Buffalo Sabresin Jack Eichel 139 kaapilla.

Pelaajista Aho varattiin selvästi isoimmalla numerolla, sillä McDavid meni ykkösenä, Eichel kakkosena ja Aho vasta toisella kierroksella numerolla 35.

Oheiseen twiittiin ei ole huomioitu Ahon yön toista osumaa, eikä McDavidin kahta kihausta – kärkikolmikon järjestys on silti muuttumaton.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Sebastian Aho helped the @Canes pull even with the Blue Jackets. His 133 regular-season goals are the third most among players from the 2015 #NHLDraft, behind Connor McDavid (180) and Jack Eichel (139). #NHLStats

– Hän ei muuta teekään kuin maaleja, Carolinan Twitter-tilillä hehkutettiin NHL:n runkosarjassa kaikkiaan tehot 134+157=291 (+44) nakuttaneen Ahon viime aikojen virettä.

Aho on esiintynyt tällä kaudella 29 NHL-ottelussa pistein 13+15=28. Hän on pistepörssissä noin 20:nnen sijan paikkeilla.

– Aho on pelannut hyvin koko kauden. Hän ymmärtää sen, mikä johtajan tehtävä tässä joukkueessa on. Ja Aho on tehnyt niitä juttuja, Canes-luotsi Rod Brind’Amour ylisti.