Florida Panthers on joutunut tulemaan toimeen parissa viime pelissä ilman kapteeniaan Aleksander Barkovia – ja tulos on ollut samalla heikko. Joukkue taipui Chicago Blackhawksille kaksi kertaa maalein 2-3 ja 0-3. Samalla pantteripaitojen tappioputki on kauden pisin, kolmen ottelun mittainen.

– Vaikeinta eivät ole vastoinkäymiset, vaan niistä selviytyminen. Kavereiden pitää nyt puhaltaa yhteen hiileen, Panthersin päävalmentaja Joel Quenneville huokasi NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

– Hän voi jo paljon paremmin. Katsotaan, mikä hänen tilansa on, kun olemme Dallasissa. Silloin tiedämme paremmin, josko hän vaikka voisi olla mukana viikonlopun otteluissa, Quenneville jatkoi.

Quenneville sanoi samalle lähteelle, että Barkovin pelaaminen tulevana viikonloppuna on kaikkea muuta kuin varmaa. Florida punnitsee kahtena seuraavana yönä Dallas Starsin, ja nyt muilla pelaajilla on oiva sauma loistaa.

– Näytämme siltä kuin olisimme lakanneet luistelemasta. Luistelu on ollut meillä vahvuus koko kauden ajan, ja kolmessa viime ottelussa olemme ikään kuin lopettaneet luistelemisen. Sillä tavalla emme voita otteluja, Panthersin hyökkääjä Jonathan Huberdeau selvitti.

Timanttinen suomalaissentteri on taalaliigan pistepörsissä komeasti yhdeksäntenä tehoin 13+24=37.