Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine koki sunnuntaiyönä sellaisen erikoisuuden, johon hän ei esimerkiksi pohjoisamerikkalaisen valtamedia The Athleticin mukaan ole useasti pystynyt.

Tehotilastoon numeron -2 saanut Laine ei nimittäin laukonut kertaakaan 1-3-tappioon päättyneessä Detroit Red Wings -pelissä. Perinteinen lauma kuuluu NHL:n pohjamutiin.

Nyt 26 ottelussa tehot 9+8=17 (-10) viimeistellyt Laine oli jäänyt kuluvalla sesongilla vain kahdessa pelissä laukauksetta, ja koko uran saldo on sekin pieni 15. Hyökkääjä on pelannut urallaan 331 runkosarjaottelua, pudotuspeleistä vyöllä on yksi kuditon matsi.

Laineella ei ole helppoa, ja vaikeaa on Blue Jacketsillakin. Detroit oli rymistellyt ennen ensimmäisen erän puoltaväliä 2-0-johtoon, ja ensimmäisen kaksikymppisen kudit kirjattii Red Wingsille 16-5. Koomisinta on se, että Detroit oli hävinnyt kolme edellistä peliään maalierolla 1-12.

– Joo, järkyttävää, Nick Foligno sanoi seuran kotisivuilla.

– Heillä oli raskas peli alla ja tiesimme heidän tulevan kovaa. Detroit tekee töitä kovasti. Emme ottaneet koppia ajoissa, mutta miksemme? Se on mysteeri, John Tortorella pyöritteli.

Toki GM Jarmo Kekäläisen johtama lauma on jäänyt pudotuspelipaikoista vain kolme pinnaa, eli sen puoleen käsissä ei ole mitään akuuttia tulos tai ulos -arkea.