Florida Panthers sai maanantaiyön Dallas Stars -voittoon karun sivumaun, kun joukkueen tähtipakki Aaron Ekblad loukkaantui pahasti. 4-1-voittopelistä olivat jo valmiiksi pois alavartalovammasta kärsivä kippari Aleksander Barkov sekä ruotsalainen Patric Hörnqvist.

Ekblad loukkaantui kamppailtuaan Esa Lindellin kanssa. Kun 25-vuotias maailmanmestaripakki putosi jäähän, osoitti hän välittömästi kivun merkkejä esimerkiksi hakkaamalla jäätä.

– Menettäessä Ekbladin kaltaisen tyypin ja tietäessä vamman vakavuuden sekä kaiken lisäksi nähdessä sen, asiaa ei ole helppoa käydä läpi, Panthers-luotsi Joel Quenneville tuskaili seuran sivuilla.

– Pisteet olivat isot meille ja Ekbladille.

Voitto taisi olla tällä kaudella 35 pelissä tehot 11+11=22 (+5) latoneen pakin loukkaantumisen rinnalla jopa pieni asia. Ehkä.

– Meillä on pakki, joka ohjaa peliä, pelaa suuria minuutteja joka tilanteessa, ja sitten me menetämme hänet. Menetimme hänen johtajuutensa. Tämä on raskasta, mutta samalla meillä on edessä testi, luotsi jatkoi.

– Tämä on aivan perseestä, mutta tuollainen on osa peliä. En nähnyt tapausta, enkä todellakaan halua nähdä sitä, Panthers-hyökkääjä Jonathan Huberdeau kauhisteli.

Quennevillen mukaan pelaajasta tippuu lisätietoja maanantaina.