NHL:n nettisivuilla kerrotaan Pittsburgh Post-Gazzetten juttuun vedoten, että Pittsburgh Penguins etsii pelaajamarkkinoilta keskushyökkääjää Jevgeni Malkinin ja Teodors Blugersin terveyshuolien takia. Koska taalaliigan siirtotakaraja on vajaan parin viikon päässä 12. huhtikuuta, saattaa Pensissä tapahtua nopeallakin aikataululla.

Perustelut mahdolliselle kaupalle ovat loogiset.

– Silloin on katseltava ympärille, kun kaksi neljästä parhaasta sentteristä on pois, Penguinsin johtoportaaseen kuuluva Brian Burke oli kertonut.

Hän kertoi lisäksi haluavansa Pittsburghin lisää kovuutta, kun joukkue menee kohti kauden ratkaisupelejä. Jos joukkue hankkii sentterin, voisi kaupan yksi osa olla joensuulainen puolustaja Juuso Riikola.

Vasemmalla pelaavia pakkeja Pensissä on kosolti, kun Riikolan lisäksi sen roolin taitavat kaupan mahdollisesti olevat Brian Dumoulin, Mike Matheson, Marcus Pettersson ja Pierre-Olivier Joseph.

– En tosin usko, että pakkeja voi olla koskaan liikaa. Mutta katsotaan.

Pensin keskikaistalla viilettivät joukkueen edellisessä pelissä Sidney Crosby, Jared McCann, Frederic Gaudreau ja Anthony Angello. Vasemman pakin paikalla oli trio Dumoulin – Matheson – Pettersson.

Riikolalle siirto voisi olla hyvinkin järkevä veto, sillä tällä kaudella Riikola on saanut peliaikaa vasta kahdessa NHL-ottelussa.