Liigassa taisteltiin maaliskuun aikana kiivaasti asetelmista pudotuspeleihin. Isoilta nimiltä odotettiin etenkin onnistumisia, kun pelien panokset ovat vain kasvaneet. Iso osa ulkomaalaisvahvistuksista kuitenkin alitti riman.

Kasasimme tähän artikkeliin floppikentällisen Liigan maaliskuun suurimmista alisuorittajista.

LUE MYÖS: Nuorten lupausten dominointia – tässä on Liigan maaliskuun tähdistökenttä

Maalivahti: Dominik Hrachovina, Tappara

Dominik Hrachovina pääsee tälle listalle pelkästään koronapuheillaan. Sen lisäksi, että pääsarjatason urheilija on huono esikuva, hän ei ole suoriutunut kaukalossakaan hyvin. Tshekkivahti pääsi tolppien väliin maaliskuun aikana vain kahdesti. Torjuntaprosentti oli murheellinen 81,82.

Vasen puolustaja: Joonas Jalvanti, Pelicans

Joonas Jalvanti on Pelicansin nuoren joukkueen kokeneimpia pelaajia. Hänestä odotetaan rauhoittavaa voimaa omalle alueelle, mutta sitä ei ole saatu. Maaliskuun viidessä ottelussa Jalvanti jäi kiikaritehoille, tehotilasto oli neljä pykälää pakkasella ja jääaikaakin kertyi vain 17:49 ottelua kohden.

Joonas Jalvanti on pelannut myös KHL:ssä Jokereiden paidassa. Kuva: Ilari Isotalo

Oikea puolustaja: Jakob Stenqvist, Ässät

Ässät on pahassa kriisissä ja pudotuspelipaikka on tällä menolla jäämässä haaveeksi. Vaikeina hetkinä joukkue kaipaisi onnistumisia isoimmilta tähdiltään, mutta näin ei ole käynyt. Puolustajatähti Jakob Stenqvist kirjasi maaliskuun kymmenessä ottelussa ainoastaan tehot 1+1=2.

Vasen laitahyökkääjä: Sakari Salminen, Ässät

Sakari Salminen on todella kovan luokan vahvistus Liigaan. Luisteluvoimainen ja luova hyökkääjä ei kuitenkaan ole saanut juuri mitään aikaan. Maaliskuun kymmenessä ottelussa hän sai tililleen vain kaksi maalia. Odotukset ovat paljon korkeammalla.

Keskushyökkääjä: Adam Rockwood, Ilves

Ilveksen kanadalaisvahvistus Adam Rockwood ei ehtinyt paljoa pelata ennen koronakarenteenia ja antoi vielä sitäkin vähemmän näyttöjä. 25-vuotias sentteri pelasi kuusi ottelua kiikaritehoilla. Viimeisimmässä kamppailussa hänet oli laitettu seitsemänneksi puolustajaksi. Tämä rekrytointi taisi mennä pahasti metsään.

Oikea laitahyökkääjä: Charles Bertrand, Tappara

Ranskalaistykki Charles Bertrandin suuruuden päivät näyttävät olevan ohi. Parhaimmillaan hän oli Liigan ehdoton ykkösmaalintekijä, mutta tällä kaudella onnistumiset ovat jääneet vähiin. Maaliskuussa hän pelasi 14 ottelua tehoin 2+2=4.