Nuorten maailmanmestaripakki Rasmus Ristolaisen tähdittämän Buffalo Sabresin kurja tappiokierre katkesi 19. pelin kohdalla putken jäädessä lopulta 18 otteluub. NHL:n pohjalla rypevän joukkueen jalkoihin jäi Philadelphia Flyers rumalla, tylyllä ja yllättävällä 1-6-tappiolla. 18 tappiota pötköön on pisin häviöputki kautta taalaliigan historian, ja Sabresin lisäksi siihen “kykeni” Pittsburgh Penguins kaudella 2003-04.

Sportsnet Stats

@SNstats
Longest Losing Streaks in #NHL History:

#Sabres (2020-21) - 18
#Penguins (2003-04) - 18
#Sharks (1992-93) - 17
#Capitals (1974-75) - 17

Yhtäkkiä jo kahdessa koitoksessa peräkkäin pisteille venynyt Sabres oli voittanut edellisen kerran helmikuun lopulla, ja Pohjois-Amerikan aikavyöhykkeellä se onnistui välttämään nolon voitottoman kuukauden tiukasti.

Brandon Montourin mukaan voittoa voi luonnehtia helpotukseksi – luonnollisesti.

– Olemme puhuneet paljon. On selvää, että olimme turhautuneita tuloksiin, häviöihin ja kaikkeen. Mutta kundit ovat pysyneet positiivisina, pelaaja sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Sabresin yksi sankareista oli hyvät tilastot summannut nuorten maailmanmestaripakki Rasmus Ristolainen (0+2). Joukkueen ensimmäisen ja kolmannen maalin syöttänyt suomalainen pelasi reilut 22 minuuttia keräten tehotilastoon tolkuttoman lukeman +4. Se oli paras koko pelissä yhdessä tämän pakkipari Jacob Brysonin kanssa.

Turkulainen on pelannut tällä kaudella 28 ottelua tehoin 3+7=10 (-14).

Voitto oli tuoreelle luotsi Don Granatolle uran ensimmäinen.